Αν υπάρχει ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει ως αθλητή τον Κωνσταντίνο Ντεντόπουλο της Ολυμπιάδας Πατρών, αυτό είναι άλλο από την επιμονή.

Ξέρει να επιμένει και όποιος επιμένει σημαίνει ότι ξέρει να αγωνίζεται. Ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Πατρών, έχοντας ξεπεράσει πλέον τα σοβαρά τραύματα που είχε μετά από το τροχαίο που του «έλαχε» στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, τα δίνει όλα για να έχει μία καλή παρουσία στους επίσημους αγώνες που παίρνει μέρος.

Μπροστά του λοιπόν έχει έναν ακόμα αγώνα, στις 9 Αυγούστου, όπου θα αγωνιστεί στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος Ανδρών που θα γίνει στην Πάτρα, στα 20 χιλιόμετρα. Στόχος του αυτή τη φορά δεν θα είναι το βάθρο ή τα μετάλλια, όπως μας έχει συνηθίσει.

«Ο στόχος μου  είναι να βγει ο αγώνας χωρίς προβλήματα για το πόδι μου, να έχω έναν καλό τερματισμό και ότι καλύτερο έρθει θα είναι καλοδεχούμενο» τονίζει ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας:

«Η φετινή χρονιά ήταν περίεργη λόγω της πανδημίας που επηρέασε όλους τους αθλητές στις συνθήκες τις οποίες κάναμε προπόνηση και επιπλέον βρίσκομαι σε μια χρονιά που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν ήταν σίγουρο το αν θα καταφέρω, έστω, να προπονηθώ.

Ο κύριος στόχος μου είναι να είμαι γερός για τη νέα σεζόν που έρχεται, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε με τους προπονητές μου ένα πλάνο που θα μας οδηγήσει όσο πιο μακριά γίνεται».


Ο ίδιος αγωνίζεται και δίνει τη δική του μάχη κάθε μέρα για να επιστρέψει δριμύτερος και ακόμα καλύτερος από την κατάσταση που ήταν πριν τραυματιστεί. Δεν το κάνει μόνο για αυτόν, αλλά κυρίως για τα άτομα που ήταν δίπλα του και τον έχουν πιστέψει.

«Όταν δίπλα σου, μετά από όσα έχουν προηγηθεί, έχεις ανθρώπους που σε βοηθάνε να σταθείς στα πόδια σου, το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών 

Θέλω να ευχαριστήσω το Ράδιο Ταξί Πάτρας και τον κύριο Κωνσταντίνο Τζουβέκα που με στηρίζουν το τελευταίο διάστημα, την διατροφολόγο μου Ιωάννα Βσσιλακοπούλου που χάρη στην βοήθεια της και την στήριξη της έχω επανέλθει πολύ γρήγορα σωματικά ,τον φυσιοθεραπευτή μου Βασίλη Παπαγεωργόπουλο,  έναν από τους κορυφαίους του είδους που με βοήθησε στο να ξεπεράσω  γρήγορα τους τραυματισμούς που μου είχε δημιουργήσει το τροχαίο που είχα.

Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω την προπονήτρια μου Κωνσταντίνα Μπορνιβέλλη και το σωματείο μου, την Ολυμπιάδα Πατρών, που μέχρι και σήμερα πιστεύουν σε μένα και με στηρίζουν».