Μια νέα καθημερινή σειρά προετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς ο σκηνοθέτης Ανδρέας Μορφονιός για την ΕΡΤ. Τίτλος αυτής, «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» και ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών αναμένεται να μας συντροφεύσει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Η συγκεκριμένα σειρά θα βασίζεται στο κροάτικο φορμάτ, «No matter what» και θα προβάλλεται τέσσερις φορές την εβδομάδα στην prime time ζώνη της ΕΡΤ.

Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Άγγελου Χασάπογλου και το «τιμόνι» της σκηνοθεσίας κρατά ο Ανδρέας Μορφονιός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μουλόπουλου στο My TV, για κάποιους από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν έρθει σε συμφωνία οι Πέτρος Φιλιππίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Πηνελόπη Πλάκα και Πηνελόπη Πιτσούλη με τη στελέχωση του καστ να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ιστορία της σειράς έχει στο επίκεντρο τρία ξαδέλφια που δέχονται μια ξαφνική κληρονομιά από τον παππού τους. Αρχικά, θεωρούν ότι τους έχει αφήσει το αγροτόσπιτο και το κτήμα του, αλλά στο άνοιγμα της διαθήκης μαθαίνουν πως έχουν να πάρουν και μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να τηρήσουν έναν όρο. Να ζήσουν για έναν ολόκληρο χρόνο στο χωριό τους, χωρίς να το εγκαταλείψουν για περισσότερες από 24 ώρες. Αν δεν τα καταφέρουν, η περιουσία του παππού θα πάει στην κοινότητα, δηλαδή στους ανθρώπους του χωριού, οι οποίοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να οδηγήσουν στην έξοδο από το χωριό τα τρία ξαδέρφια.