Ο Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons, φιλοξενούνται στις 9.30 το βράδυ, της Δευτέρας 27 Ιουλίου, στον εξαιρετικά διαμορφωμένα προαύλιο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», προκειμένου μέσα από μία ιδιαίτερη συναυλία, να «κλείσουν» την ενότητα αφιέρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, στο μεγάλο συνθέτη.

Μία συναυλία – ξενάγηση – σε μουσικούς δρόμους και γειτονιές με τον Χρήστο Θηβαίο σε μουσικές του διηγήσεις και αναφορές σε πρόσωπα , γεγονότα και καταστάσεις,  μέσα από τις οποίες το κοινό ανταμώνει μικρές ή μεγάλες ιστορίες ,που συντρόφεψαν την πορεία του. 

Οι «Μέρες Αδέσποτες» , «Το Δωμάτιο» των Αδελφών Κατσιμίχα, από την δουλειά «Στους ελαιώνες της αγάπης», χαιρετίζοντας έτσι, ο ερμηνευτής, με ένα παλιό τραγούδι, την νέα συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα στον δίσκο «Από τους κήπους των ψιθύρων», που είναι  μια δουλειά σε παραγωγή Θάνου Μικρούτσικου, μουσική Χάρη Κατσιμίχα, ερμηνεία Χρήστου Θηβαίου, θα αποτελέσουν τον προάγγελο, όσων θα ακουστούν.

Το κοινό θα απολάυσει τραγούδια από όλους τους προσωπικούς δίσκους του Χρήστου Θηβαίου . «Ημερολόγιο», «Γυναίκα, Βροχή μου», «Ας χαθείς», είναι μόνο κάποια από τα «ακούσματα» της βραδιάς, με ιδιαίτερη αναφορά στον «Άμλετ της Σελήνης»

«Γεμάτη» θα είναι και παρουσία και οι String Damons. Με ήχους heavy metal, λίγο κλασσική και αρκετά παραδοσιακή μουσική, ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης στο βιολοντσέλο και η Λυδία Μπουντούνη στο βιολί , διασκευάζουν και παρουσιάζουν από Διονύση Σαββόπουλο μέχρι Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη. 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Η είσοδος στη συναυλία θα αρχίσει στις 8.00 το βράδυ. Οι θεατές πρέπει να συμμορφώνονται, λαμβάνουν και τηρούν τα εξής μέτρα:

  • Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση του στην θέση του καθώς και κατά την έξοδό του από των χώροι είναι υποχρεωτική.
  • Όποιος θεατής δεν έχει μάσκα θα μπορεί να προμηθευτεί από την είσοδο, όπου και θα διατίθεται προς χρήση αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα 
  • Κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών πρέπει να τηρούνται ουρές με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου ανά άτομο
  • Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ως προς την ροή του κοινού κατά την είσοδο και έξοδό του στο χώρο της εκδήλωσης
  • Επίσης δεν θα υπάρχει διάλειμμα για να μην δημιουργείται συνωστισμός
  • Οι θεατές παρακαλούνται να απορρίπτουν τα προστατευτικά είδη μίας χρήσεων στους κάδους που είναι τοποθετημένοι στο χώρο.
  • Συστήνεται κάθε θεατής να φορά μη ιατρική μάσκα καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης καθώς και να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα