H ερασιτεχνική έκφραση και δημιουργία, συνεχίζει το «οδοιπορικό» της στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας μέσα και από την ενότητα του «Ερασιστεχνικού Θεάτρου».

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν η σειρά της Θεατρικής Ομάδας του Σαραβαλίου, να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου της Κρήνης, όπου φιλοξενείται η συγκεκριμένη ενότητα , για να …κλέψει την παράσταση.

Τίτλος του έργου που παρουσίασε η 15μελή ομάδα του απαρτίζει την θεατρική ομάδα, «Το δωμάτιο 8». Το κοινό, που για μία ακόμα φορά έδωσε δυναμικό παρών, απόλαυσε μία κωμωδία βασισμένη στο έργο του Robert Thomas "Το δωμάτιο με τους μανδαρίνους", σε διασκευή και σκηνοθεσία Άννας Μπέλλου. 

Το είναι μια σπονδυλωτή κωμωδία (6 αυτοτελείς ιστορίες). Όλες οι σκηνές διαδραματίζονται στο ίδιο δωμάτιο, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου διακοσμημένο με κινέζικο ύφος.

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη , η οποία πριν την έναρξη της αναφέρθηκε στην επιλογή του Οργανσιμού και του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας να στηρίξει το Ερασιτεχνικό Δημιουργικό Θέατρο.

Η επόμενη παράσταση της ενότητας θα «ανέβει» την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, με την θεατρική Ομάδα Ροϊτίκων να παρουσιάσει το έργο «Η άλλη Όψη».