Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος «ISSOLAYA II» σημαίας Μάλτας το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εντός του όρμου «ΕΥΡΕΤΗΣ» Φισκάρδου Κεφαλληνίας .

Άμεσα, από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και προς παροχή συνδρομής έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλληνίας, ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του φλεγόμενου σκάφους.

Οι έξι (06) αλλοδαποί επιβάτες του «ISSOLAYA II» επιβιβάστηκαν στο Θ/Γ «NO WAY» σημαίας Μάλτας και μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους , στο λιμάνι Φισκάρδου.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας έγιναν προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς με την συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά το ανωτέρω ιστιοφόρο βυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ παρατηρήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή, αποκαΐδια και σεντινόνερα, η οποία όμως εγκλωβίστηκε εντός του πλωτού φράγματος και αντιμετωπίστηκε με χρήση αναλώσιμων υλικών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου .