Ανοιχτοί θα παραμείνουν, τη νύχτα της 3ης Αυγούστου αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της ελληνικής επικράτειας δίνοντας, για ακόμη μία χρονιά, την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει την πανσέληνο του Αυγούστου μαζί με μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται ειδικά για την περίσταση.

Οι πύλες 77 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτές κατά τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ενώ 37 από αυτούς θα προσφέρουν, εντελώς δωρεάν, μια σειρά πολιτιστικών δρώμενων μεταξύ των οποίων μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκυμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις αλλά και αστροπαρατήρηση.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά τη νύχτα της 3ης Αυγούστου εκτός από μία και μόνο εκδήλωση στο Κάστρο Αντιρρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου. Συνδυάζεται, μάλιστα, με την επέτειο συμπλήρωσης 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας μέσω της αφίσας της ως θέμα της οποίας επιλέχθηκε ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Να σημειωθεί πως οι εκδηλώσεις και οι επισκέψεις του κοινού θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Να θυμίσουμε, επίσης πως τις εκδηλώσεις της περσινής αυγουστιάτικης πανσελήνου παρακολούθησαν περισσότερα από 60.000 άτομα.