Η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, «Τα σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού παρουσιάζουν» ξεκινά το διήμερο (Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουλίου) στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας με την συναυλία του «κουϊντέτου» από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών και σολίστ (πιάνο) τον Αναστάσιο Παππά.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον L. van Beethoven, με αφορμή την συμπλήρωση 250 χρόνων από την γέννηση του.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Άρχισε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 5 ετών με τη μητέρα του. Συνέχισε και αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα λαμβάνοντας το δίπλωμα πιάνου με άριστα και Α’ βραβείο παμψηφεί.    

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως υπότροφος του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ» και «British Council» στη “Royal Academy of Music” στο Λονδίνο, με το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στο πιάνο με διάκριση.

Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιταλία, την Αγγλία και την Αμερική.

Ακολούθησαν εμφανίσεις σε χώρες όπως: Αμερική, Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία,  Ιταλία,  Πορτογαλία, Ολλανδία, Καζακστάν, Αρμενία. Έχοντας παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως: Carnegie Hall, Southbank Center, Phillips zaal κ. ά. έλαβε  εξαιρετικές κριτικές.

Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τις: London Sinfonietta, London Soloists Chamber Orchestra,  Moldavia Philharmonic Cluj, George Enescu Philharmonic, Budapest Festival Orchestra κ. ά. Ανάμεσα στους  μαέστρους που έχει συνεργαστεί ξεχωρίζουν οι: Ivan  Fischer, John Georgiades, Diego Masson, Alexandru Lascae, Emil Simon, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Πέτρου. Ο Θεόδωρος Αντωνίου και ο Κυριάκος Σφέτσας έχουν συνθέσει και αφιερώσει κοντσέρτα για πιάνο σε αυτόν.

 Έχει ηχογραφήσει για το τρίτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, καθώς και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς WQXR (Νέα Υόρκη), Classical FM(Λονδίνο) και Radio Romania Musical (Βουκουρέστι).

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Fasil Say, τον κάλεσε προσωπικά να συμμετάσχει στο καθιερωμένο, πλέον, φεστιβάλ του στην Αττάλεια της Τουρκίας  όπου έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι: Vladimir Spivakov, Chick Corea, Gidon Kremer, ενώ συμμετείχε στον κύκλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Τα εννέα κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν σε όργανα εποχής», ερμηνεύοντας το πέμπτο κοντσέρτο.

Είναι Καθηγητής της σχολής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Συμμετέχουν:

Μαριάννα Σαφάροβα  -violin 1

Γιαροσλάβ Τοκαρεβ. -violin 2

Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ –viola

Νικολάι Κομισσάροβ. -violoncello

Βιλέν Καραπετιάν -contrabass

Σολίστ: Αναστάσιος Πάππας (piano) 

Πρόγραμμα 

  1. Quartetto n.11 op 95

        Allegro con brio

        Allegretto ma non troppo

        Allegro assai vivace, ma serioso

        L’argento espressivo. Allegro agitato   

  1. Piano Concerto n.5 op 73

        (arrang. for string quintetto von Vinz Lacher)

         Allegro

         dagio un poco mosso

         Rondo.Allegro

Είσοδος ελεύθερη