Συνδυάζουμε το κοτόπουλο φούρνου με το καλοκαιρινό μπριάμ και έχουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά
1 κοτόπουλο σε παϊδάκια
3 μέτριες πατάτες σε χοντρές ροδέλες
3 μέτρια κολοκύθια σε χοντρές ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πολτοποιείτε τη μία ντομάτα μαζί με τη μία σκελίδα σκόρδο, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και ανακατεύετε.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τις πατάτες, τα κολοκύθια, την πιπεριά, τη δεύτερη ντομάτα σε κύβους, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα στρώνετε σε ταψί. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά το κοτόπουλο, περιχύνετε όλο το φαγητό με την πολτοποιημένη ντομάτα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, γυρίζοντας ενδιάμεσα το κοτόπουλο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Πηγή: olivemagazine.gr