To αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου μετατράπηκε για μία ακόμα φορά φέτος το βράδυ της Τρίτης σε «καρδιά» του κινηματογράφου, φιλοξενώντας μία ταινία η οποία στο πλαίσιο των προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου, οδήγησε δεκάδες φίλους της 7ης τέχνης να  ανηφορήσουν στην παλιά Πάτρα για να την παρακολουθήσουν.

Η «Amerika Square» ξύπνησε και «επικαιροποίησε» σκέψεις και συνειδήσεις, μέσα από την παρουσίαση  της διαδρομής και των δοκιμασιών αλλά και ….λογικών ενός tattoo artist, του ρατσιστή φίλος του, μιας μπλεγμένης με τη μαφία Αφρικανής τραγουδίστριας και ένας Σύρου πρόσφυγα,  που θέλει να φύγει από τη χώρα.

Αυτές οι πορείες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων που συναντιούνται με φόντο την Πλατεία Αμερικής, «ξεδιπλώθηκαν χθες στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, μέσα από μοναδικές ερμηνείες και εξαιρετική σκηνοθετική προσέγγιση.

Για την ταινία και τον θεσμό του Δημοτικού Κινηματογράφου μίλησε πριν την έναρξη της προβολής το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Χριστίνα Κλωνιζάκη.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί στις 9.30 την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου.