Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου της Πάτρας στο πλαίσιο του σχεδίου ανακατασκευής-εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης τους, καθώς και η κατασκευή νέων σύγχρονων αγωνιστικών χώρων με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα.

Την Τρίτη, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε σε ανάρτηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου, τοποθετήθηκαν εξωτερικά όργανα μυϊκής ενδυνάμωσης στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου Ρίου και στο νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 9x9 με φυσικό χλοοτάπητα Λεύκας, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία.

Στο νέο γήπεδο Λεύκας θα αναπτυχθεί και ασφαλής παιδότοπος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Για το νέο γήπεδο Λεύκας αξίζει να σημειωθεί ότι κατασκευάστηκε με αυτεπιστασία και ίδιους πόρους, χάρη στο μεγάλο μεράκι των εργαζομένων του Δήμου.

Στο γήπεδο Ρίου, όπως και στα γήπεδα Σαραβαλίου "Κώστας Ζάρας", Βραχνεΐκων και Ζαρουχλεΐκων άμεσα αλλάζουν οι γερασμένοι τεχνητοί χλοοτάπητες με τα προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων και "Φιλόδημος".

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό εντός των ημερών ξεκινούν τα έργα στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ροϊτίκων για τη ριζική ανακατασκευή του που προβλέπει την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα, γεγονός που αποτελούσε αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής και θα καλύψει τις ανάγκες κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, αλλά και των Βραχνείκων.


Από κοντά έρχονται και τα 2 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ηλεκτρομηχανολογικούς και άλλους εκσυγχρονισμούς των Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου της πόλης.

Παράλληλα η Διοικούσα Επιτροπή Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου, που στελεχώθηκε με συμπολίτες που έχουν βαθιά γνώση του δημοφιλέστερου και πιο λαϊκού αθλήματος (Παυλάκης, Ζαχαρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Τσίλιος, Σουγλέρης, Κοντογεωργόπουλος, Κόρας, Σκιαδάς, Πήλιος, Ξένος, Χρυσικόπουλος, Δούβρης, Παντελής και Αθανασόπουλος) με μεθοδική και συλλογική δουλειά προωθεί την επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων που χρόνιζαν, για να ανοίξει ο δρόμος της κατασκευής και άλλων γηπέδων στο Κάτω Καστρίτσι, τα Καμίνια, την Αρόη, τη Βούντενη, το Δρέπανο, τον Ψαθόπυργο κ.ο.κ.