Νωρίτερα από άλλες χρονιές θα ξεκινήσει φέτος η προετοιμασία των γονιών για τη σχολική σεζόν, παίρνοντας στα παιδιά τους το υλικό που θα χρειαστούν για τα μαθήματα τους.

Γι' αυτό και τα βιβλιοπωλεία της Πάτρας από τις αρχές Αυγούστου και μετά θα είναι σε επιφυλακή, όχι για να περιμένουν κόσμο στα μαγαζιά τους αφού έτσι και αλλιώς η χρονική περίοδος είναι "νεκρή", αλλά για να προχωρήσουν στις κατάλληλες προμήθειες ώστε να είναι έτοιμα όταν χρειαστεί.

Πότε θα χρειαστεί; Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης βιβλιοπωλών και βιβλιοχαρτοπωλείων της Πάτρας, Νίκο Καραπάνο, εφόσον τα σχολεία ανοίξουν στις 7 Σεπτέβρη (και όχι τις 11 του μήνα όπως γίνεται κάθε χρόνο), τότε ο κόσμος αναμένεται να έρθει για να ψωνίσει ότι χρειάζεται από το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και μετά.

«Είναι η εποχή που θα κρίνει πολλά για τον δικό μας κλάδο και το πώς θα κινηθούμε τους επόμενους μήνες. Είμαστε έτσι για την ώρα σε στάση αναμονής και περιμένουμε, καθώς ετοιμαζόμαστε για να κάνουμε τις προετοιμασίες μας».

Η κίνηση έτσι στα βιβλιοπωλεία της Πάτρας για την ώρα είναι πεσμένη. «Ποτέ δεν είχαμε τέτοια εποχή κόσμο στα μαγαζιά μας. Ελπίζουμε όμως για τη συνέχεια. Πιστεύω ότι αν μας βοηθήσει η πολιτεία με τις αποφάσεις που θα πάρει θα κατορθώσουμε να παραμείνουμε όρθιοι».

Αυτό που φοβούνται οι βιβλιοπώληδες της Πάτρας είναι όπως καταλαβαίνει κανείς το τι θα γίνει με το ζήτημα των συναθροίσεων στα μαγαζιά, καθώς κλασικά εκείνη την περίοδο συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος και υπάρχει μία μαζική κίνηση.

Ωστόσο, στα βιβλιοπωλεία πρόκειται να πάρουν τα μέτρα τους για να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος, ενώ θα τηρήσουν στο έπακρο όλους τους κανόνες που προβλέπονται για το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Κάτι άλλωστε που ήδη κάνουν με ευλάβεια.