Υπεγράφη την Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ, μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ., Ανδρέα Παπανικήτα και της Χρυσούλας Ανδριοπούλου - Τσαουρδά, νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΑΝΟΔΟΣ ΑΤΕ», το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Ρίου, Παραλίας, Μεσσάτιδος και Βραχνεΐκων, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Το συνολικό μήκος του δικτύου προς αντικατάσταση είναι περίπου 14.000 μέτρα. Οι αγωγοί που θα κατασκευασθούν θα είναι από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς (ΜRS  10  ΡΕ 100),  διαμέτρων 110, 160 και 225 χλσ. ως επί το πλείστον καθώς και από ελατό χυτοσίδηρο (Ductile Iron) διαμέτρου 500mm. 

Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της ΔΕΥΑΠ, με το οποίο αντικαθίστανται τα παλαιά και προβληματικά δίκτυα ύδρευσης των αμιαντοσωλήνων, σιδηροσωλήνων και PVC, με αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΠ.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε περιοχές των Καποδιστριακών Δήμων που εντάχθηκαν στον Δήμο Πατρέων και στους οποίους παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα και βλάβες, λόγω παλαιότητας του δικτύου, με αποτέλεσμα, οι φυσικές απώλειες νερού να είναι μεγάλες.