Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 θάνατοι λόγω του νέου κορωνοϊού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από τότε που ξέσπασε η επιδημία στα μέσα Φεβρουαρίου στο Ιράν, την πλέον πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή.

«Χάσαμε 229 από τους συμπατριώτες μας λόγω της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 14.634. Το Ιράν είχε ανακοινώσει το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων λόγω του κορωνοϊού στις 9 Ιουλίου με 221 νεκρούς.

Εξαπλώνεται ξανά ο κορωνοϊός στο Ιράν

Η επιδημία φαίνεται να εξαπλώνεται και πάλι στη χώρα από τις αρχές Μαΐου, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νεκρών και των νέων κρουσμάτων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπ. Υγείας, 2.625 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 278.827.

Μπροστά στην αναζωπύρωση της ασθένειας, οι αρχές κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε στεγασμένους δημόσιους χώρους και επέβαλαν εκ νέου περιορισμούς στις πλέον πληγείσες επαρχίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της πρωτεύουσας. Οι ιρανικές αρχές προχώρησαν τον Απρίλιο σε σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η οικονομία της χώρας που πλήττεται από τις αμερικανικές κυρώσεις.