Επανεμφάνιση της μαύρης χήρας, της αράχνης που είχε προκαλέσει ανησυχία και στην περιοχή μας, είχαμε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές του patrasevents.gr, η επικίνδυνη αυτή αράχνη εμφανίστηκε σε ορεινό χωριό της Τριταίας τσιμπώντας μία γυναίκα που έκανε αγροτικές εργασίες.

Η γυναίκα ένιωσε το τσίμπημα της, αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Παίρνοντας όμως στη συνέχεια το αυτοκίνητο της για να επιστρέψει στην Πάτρα η γυναίκα δεν αισθάνθηκε καλά.

Φτάνοντας στο Σταυροδρόμι ζήτησε βοήθεια από τους θαμώνες ενός καφενείου, όμως προτού αυτοί προλάβουν να κάνουν κάτι η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε.

Καταλαβαίνει κανείς τι έγινε. Οι θαμώνες του καφενείου προσπάθησαν να τη συνεφέρουν, ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο μετά από αρκετή ώρα και το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η γυναίκα πέρασε δύσκολες ώρες, κινδύνεψε η ζωή της καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί, αλλά και να περιμένει το αντίδοτο από την Αθήνα που θα εμπόδιζε την επέκταση του δηλητηρίου που είχε δεχθεί από την αράχνη. 

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Θυμίζουμε ότι πριν από δύο χρόνια ένας Πατρινός είχε δεχθεί τσίμπημα από τη "μαύρη χήρα", πηγαίνοντας για μπάνιο στο Αρκούδι, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο, ενώ μία 56χρονη από την Ζάκυνθο είχε βρει τον θάνατο.

Το τσίμπημα της μαύρης χήρας είναι αρκετά επικίνδυνο καθώς το δάγκωμά της επιφέρει παράλυση, ενώ το δηλητήριο της είναι γεμάτο από νευροτοξίνες και θεωρείται 15 φορές πιο δυνατό από του κροταλία!