Πως και πως περιμένουν στην αντιδημαρχία Πρασίνου τους δικαιούχους του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ που είναι να προσληφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μιλάμε για το τελευταίο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για το οποίο ο Δήμος έλαβε την έγκριση για 510 συνολικά θέσεις εργασίας για οχτώ μήνες, ενισχύοντας έτσι έστω και προσωρινά το έμψυχο δυναμικό του.

Οι 510 θέσεις εργασίες αφορούν όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως μας εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος. Από αυτές τις 510 θέσεις εργασίας οι υπεύθυνοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ ενέκριναν 50 για την υπηρεσία Πρασίνου, οι οποίοι εφόσον όλα πάνε καλά και οι διαδικασίες δεν καθυστερήσουν θα πιάσουν δουλειά στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Αυτό λέει τουλάχιστον η ενημέρωση από το υπουργείο. Στην υπηρεσία Πρασίνου οι ανάγκες είναι τεράστιες. Αυτό είναι το δεδομένο. Πρόκειται για την υπηρεσία του Δήμου που μαζί ίσως και με τον τομέα της καθαριότητας, αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από πλευράς έλλειψης έμψυχου δυναμικού.

Οι 50 συμβασιούχοι που είναι να εργαστούν στην υπηρεσία Πρασίνου θα δώσουν μία ανάσα στην συγκεκριμένη αντιδημαρχία, ωστόσο, δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

«Χρειαζόμασταν σίγουρα περισσότερους εργάτες για να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Όμως έστω και οι 50 από αυτούς ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν μία βοήθεια στην υπηρεσία μας» τονίζει ο κ. Αθανασόπουλος και συμπληρώνει καυστικά : «Τους περιμένουμε βέβαια από τον Νοέμβριο, αλλά τι να κάνουμε;».

Σύμφωνα με τον ίδιο στην υπηρεσία Πρασίνου εργάζονται συνολικά 30 με 32 άτομα. Από αυτούς οι 25 έχουν να κάνουν με εξωτερικές εργασίες, ενώ η πλειοψηφία τους έχει αρκετά μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, με ορισμένους να ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη.

«Μα έχουν να γίνουν προσλήψεις εδώ και πάνω από 10 χρόνια; Τι περιμένατε δηλαδή; Μεγαλώνουν και οι εργάτες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.


Το Νότιο Πάρκο, ο Κόκκινος Μύλος και όλα τα άλλα

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά είναι γεγονός ότι όσο και να τρέχουν, οι ελλείψεις και τα κενά είναι πολλά, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανείς αδυναμίες στην πόλη.

Μιλάμε άλλωστε για μία πόλη με δεκάδες κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, πάρκα, σχολεία κτλ. Χαρακτηριστικό των επιπτώσεων των κενών που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό είναι η εικόνα του πρασίνου στο Νότιο Πάρκο και στον Κόκκινο Μύλο, σε δύο τεράστιους χώρους που η υπηρεσία έχει την ευθύνη τους.

"Αν είχαμε το ανάλογο έμψυχο δυναμικό, η συντήρηση του πρασίνου θα είναι ακόμα πιο συχνή και η εικόνα του ασφαλώς θα ήταν και διαφορετική.

Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε το πράσινο σε ένα επίπεδο που αισθητικά να είναι ανάλογο ενός χώρου όπως το Νότιο Πάρκο. Δίνουμε αγώνα και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι…" καταλήγει ο κ. Αθανασόπουλος.