Σε απάντηση δημοσιεύματος αχαϊκής εφημερίδας, γνωστοποιούμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας έχει ασκήσει όλες τις αναγκαίες πιέσεις και έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες συνεργασίες ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί ένα παγκάκι, αλλά η πλειοψηφία των κοινόχρηστων χώρων και η ποιότητα ζωής των συνοίκων σε όλα τα επίπεδα.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι, στις 24 Ιουνίου 2020 προχωρήσαμε σε σύσκεψη με την Διευθύντρια του Αρχιτεκτονικού Έργου, κα Ελένη Αλεξοπούλου, και συγκλίναμε ως προς τις άμεσες παρεμβάσεις που χρήζει η γειτονιά μας, καταλήγοντας στη διευθέτηση των εξής θεμάτων:

  • την ανάπλαση της πλατείας Ελλήνων Μουσουργών στην Έξω Αγυιά, η οποία βρίσκεται στην επικαιροποίηση της ήδη υπάρχουσας μελέτης και ξεκινά η υλοποίησή της εντός του 2021, δημοσιεύοντας τα τεύχη δημοπράτησης
  • στην ανακατασκευή της πλατείας πλησίον του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία περιλαμβάνεται σε τρέχουσα μελέτη και ολοκληρώνεται στο προσεχές διάστημα.
  • στην ανακατασκευή της πλατείας Αστικής Όασης στην οποία προβλέπεται επέκταση της υπάρχουσας παιδικής χαράς.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι ο σύλλογός μας έχει υιοθετήσει τη νησίδα απέναντι από το 16ο Δημοτικό Σχολείο και έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό ενός κήπου που θα ονομαστεί «Κήπος Παλαμά». Το σχέδιο ολοκληρώνεται και θα αποσταλεί προς έγκριση στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού. Ακόμη, παρεμβήκαμε με συνεργεία του Δήμου και καθαρίσαμε το εγκαταλελειμμένο πρώην γήπεδο μπάσκετ στην Έξω Αγυιά, χαρίζοντας ζωή και ασφάλεια. Τέλος, να αναφέρουμε ότι με υλικά του Δήμου προχωρήσαμε στην αποκατάσταση ξύλινων παγκακιών σε κοινόχρηστου χώρους, όπως το παλιό γήπεδο τέννις στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Σχετικά με τα ειρωνικά σχόλια περί «μεγάλων περιπάτων» που αναφέρονται στη συμμετοχή μας για τη διεκδίκηση της υπογειοποίησης του τρένου, τα παραβλέπουμε. Οι κάτοικοι της Αγυιάς είναι κοντά στο σύλλογο, συμμετέχουν και διεκδικούν απέναντι σε όλα. Είμαστε μαζί και στα μικρά και στα μεγάλα ζητήματα με την ίδια ταχύτητα.

Και χρόνο βρίσκουμε, αλλά και δύναμη.

Ορισμένοι μας θέλουν συλλόγους της λακκούβας. 

Δεν θα πέσουμε στο λάκκο τους.