Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος συμμετείχε στην σύσκεψη του Σαββάτου με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, παρουσία του Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε. και των Δημάρχων της Περιφέρειας και από την οποία προέκυψαν ότι:

  1. Εντός του Σεπτεμβρίου θα ψηφιστεί ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός για τα Απορρίμματα.
  2. Κατόπιν θα συνταχθούν και θα εγκριθούν οι νέοι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί σε τοπικό επίπεδο.
  3. Αυστηροποιούνται  οι διαδικασίες για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται στις Μ.Ε.Α., καθώς και οι ποινές σε όλους όσους αδιαφορούν να εναρμονιστούν με τους στόχους.
  4. Ο Νομός μας πρέπει να βιαστεί προκειμένου να εντάξει στο νυν χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ την κατασκευή έργων που προβλέπονται στον σημερινό Περιφερειακό  Σχεδιασμό.

Τυχόν αργοπορία θα σημαίνει και κίνδυνο για την ομαλή κατασκευή των έργων και του Δημόσιου χαρακτήρα τους. 

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  Ν. Αχαΐας,  έχει ως στόχευση να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και μαζί με τους Δήμους του Νομού να εντατικοποιήσει τις ενέργειές του για την κατασκευή των έργων του υφιστάμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού. 

Στην συνέχεια και μετά την ψήφιση του νέου Εθνικού Σχεδιασμού θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί για την εκπόνηση του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού, που βέβαια θα καλύπτει λειτουργικά όλες τις περιοχές του Νομού. 

Έως τότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόταση επ΄ αυτού, γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουμε τι θα εμπεριέχει ο Νέος Εθνικός Σχεδιασμός, ως δεσμευτικές ενέργειες και επιλέξιμες χρηματοδοτικές δράσεις.

Άρα ότι άλλο ως δήλωση ή εκτίμηση γράφεται τις μέρες αυτές στον τύπο, δεν αφορά τον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας ούτε αποτελεί  θέση του.