Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, αναφέρει τα εξής: Η πρώτη εβδομάδα θερινών εκπτώσεων παρά τις γενναίες και ποιοτικές προσφορές των συναδέλφων δεν έφερε τα χαμόγελα στις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας. Η κίνηση ήταν υποτονική και στις περισσότερες περιπτώσεις μικρότερη από τις αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών. Έχοντας υπ’ όψη ότι οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων είναι ιδιαίτερα δυναμικές δημιουργείται έντονος προβληματισμός και για την υπόλοιπη περίοδο.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις αρνητικές επιδόσεις της πλειοψηφίας των τοπικών επιχειρήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά το δίμηνο lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι καταναλωτές πέραν του υγειονομικού φόβου έχουν έντονη ανασφάλεια για το οικονομικό τους μέλλον.

Είναι αναγκαίο να γίνει συνείδηση στους συμπολίτες μας καταναλωτές ότι στην ιδιαίτερα δύσκολή περίοδο που διανύουμε η στήριξη της τοπικής αγοράς είναι ζωτικής σημασίας. Στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα κερδίζουμε γιατί τα χρήματά μας μένουν στον τόπο μας και δεν χάνονται θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά το μνημονιακής έμπνευσης μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 19/7 ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συγχαίρει τους συναδέλφους εμπόρους της πόλης μας οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά. Ευχαριστεί επίσης το καταναλωτικό κοινό της Πάτρας, που γύρισε την πλάτη του στα λίγα ανοικτά καταστήματα κυρίως πολυεθνικών αλυσίδων. Με την στάση του αυτή είπε όχι στην καταστροφή της Μικρομεσαίας  τοπικής επιχείρησης όχι στην κατάργηση του δικαιώματος για οικογενειακή, κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανάκληση του μέτρου, που επιβλήθηκε από εξωγενή συμφέροντα  και για Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.