Σίγουρα θα έχετε προσέξει στο κανάλι της ΕΡΤ την ξανθιά που λέει τον καιρό.

Πρόκειται για την Παναγιώτα Σπηλιωτοπούλου, την Πάττυ, όπως την φωνάζουν οι φίλοι της, η οποία κατάγεται από τα μέρη μας και συγκεκριμένα από την Ακράτα.

Η ξανθιά καλλονή δεν είναι απλώς και μόνο ένα όμορφο κορίτσι, με μία γλυκά εμφάνιση, αλλά ένα κορίτσι με πλούσιο βιογραφικό, με πολλές σπουδές πάνω στο αντικείμενό της, δείχνοντας ότι όχι μόνο αγαπάει αυτό που κάνει, αλλά και ότι τη διακρίνει ένας δυναμισμός στο χαρακτήρα της.

Έχει ξεκινήσει τις σπουδές της στο τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στη συνέχεια σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει Master στη Φυσική Περιβάλλοντος και Μετεωρολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ έχει Master και στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ στο Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων.

Την τηλεοπτική της καριέρα την ξεκίνησε από το Open όπου και μας συστήθηκε και να που τώρα, μετά από μία μικρή παύση, συνεχίζει στην ΕΡΤ, ενώ πρόσφατα δημιούργησε και τη δική της ιστοσελίδα για τον καιρό. 


«Πέρα από τις μεταβολές που η ίδια η φύση επιφέρει, αναμφίβολα ο άνθρωπος έχει επέμβει σε δραματικό βαθμό» ανάφερε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της απαντώντας σε σχετική ερώτηση για όλα αυτά τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας και για την μεταβολή του περιβάλλοντος.

«Η λύση σε όλο αυτό, είναι οι νέες διεπιστημονικές προσεγγίσεις και συνεργασίες εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού, ικανού να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των σύγχρονων προβλημάτων σε κάθε επίπεδο διοίκησης και τομέα δραστηριότητας».