Το Σωματείο Ιπποκράτης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: "Όπως το είχαμε προαναγγείλει ξεκινούν απ΄ αυτήν την εβδομάδα μια σειρά δράσεις του Σωματείου μας για τα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο, προβλήματα που καθυστερούν πέραν του δέοντος και για τα οποία υπάρχουν εξωγενείς παρεμβάσεις που σαφώς επιτρέπουν ακόμη και την δικαστική προσφυγή μας, όπως είναι:

  • Οι πολυκαθυστερημένες επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης.
  • Η πολύχρονη ανυπαρξία του υπηρεσιακού Συμβουλίου
  • κλπ άλλα ζητήματα όπως οι επικείμενες αξιολογήσεις και όχι μόνον.

Ζητήματα για τα οποία πάρα πολλές φορές έχουμε απευθυνθεί, χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα, 

  • τόσο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου που δυστυχώς επικαλείται άνωθεν εντολές και κατευθύνσεις, για αποκλειστικές δικές της υποχρεώσεις
  • όσο και στην 6η Υ.Πε, όπου φαίνεται να επωάζονται οι σχετικές απαράδεκτες και προκλητικές καθυστερήσεις και η οποία  αποφεύγει πλέον και τις όποιες σχετικές συναντήσεις. 

Για όλα αυτά τα ζητήματα, για τα οποία εξαντλήσαμε κάθε όριο διαλόγου και υπομηνής, ξεκινάμε σήμερα Δευτέρα 20/7/20, με την συνάντηση- ενημερωτική συζήτηση με όλους τους προϊσταμένους του Νοσοκομείου μας. Αύριο τρίτη συνεχίζουμε με την ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ όπου οφείλουμε να πάρουμε πλέον αποφάσεις δραστικής αντιμετώπισης των προαναφερόμενων προβλημάτων και την Τετάρτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των Εργαζόμενων.

Και έπεται συνέχεια... ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν με τα ασυνήθιστα και μη σύννομα τερτίπια των Διοικούντων και όχι μόνον".