Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την υγεία των δύο τραυματιών εφοριακών, που δέχθηκαν επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, ενώ η άλλη συνάδελφός τους, που επίσης τραυματίστηκε, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σήμερα η εφορία θα ανοίξει στις 10 το πρωί για το κοινό, ενώ ψυχολόγοι θα παρέχουν στήριξη στους εργαζομένους.

Εν τω μεταξύ, ο 45χρονος, που προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, αρνείται κάθε επικοινωνία, και δεν αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν στο αιματοκύλισμα.

Κοζάνη: Πού στρέφονται οι έρευνες για την άγρια επίθεση

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης να εντοπίσουν στο κινητό του 45χρονου δράστη ευρήματα που θα ρίξουν φως στα αίτια της επίθεσης. Ειδικότερα, ελπίζουν ότι θα βρουν κάποιο βίντεο, φωτογραφίες ή και μηνύματα του δράστη που θα αποκαλύψουν το μεγάλο του μυστικό και ίσως και δείξουν και το χρόνο που σχεδίαζε να σπείρει τον τρόμο στην Εφορία Κοζάνης.

«Ήταν αμίλητος ακόμη και στα κρατητήρια. Δεν του πήραμε κουβέντα, και δεν απάντησε ποτέ γιατί έκανε την επίθεση. Λες και μιλούσαμε σε ντουβάρι», ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο μανιακός με το τσεκούρι εκτός από τους υπαλλήλους της εφορίας έβριζε και απειλούσε και τους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες. Ο δράστης φέρεται να έλεγε στους αστυνομικούς: «Τώρα έχετε τα όπλα και δεν μπορώ να σας κάνω τίποτα. Κάποια στιγμή θα σας βρω και θα σας δείξω εγώ», αναφέρει η ΕΡΤ.

Τέλος, όπως σημειώνει ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τη διαρροή του ανατριχιαστικού βίντεο από την επίθεση, στο διαδίκτυο.