Λίγα ήταν τα καταστήματα που άνοιξαν στο κέντρο της Πάτρας, την Κυριακή.

Όμως ακόμα και αυτά που άνοιξαν δεν είχαν κόσμο, με αποτέλεσμα γύρω στις 2 με 3 το μεσημέρι να κλείσουν σχεδόν όλα. Οι Πατρινοί για ακόμα μία φορά έδειξαν ότι η Κυριακή για αυτούς συνδέεται με την αναψυχή και την ξεκούραση.

Άλλωστε, το κέντρο της Πάτρας, χθες, είχε ελάχιστο κόσμο, με τους περισσότερους να πηγαίνουν για μπάνια και να εξορμούν σε κάποιες από τις παραλίες της γύρω περιοχής. Πάντως, η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, κλείνει κάπως «μουδιασμένα» για την πλειοψηφία των εμπορικών μαγαζιών της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες εμπόρους, υπήρξε αυτή την εβδομάδα μία μικρή τόνωση της αγοράς, χωρίς όμως να είναι σε μεγάλο βαθμό που να αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Τον Αύγουστο, άλλωστε, κρίνοντας από την τάση των περασμένων ετών, η τόνωση που παρουσιάζεται πάντα τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων έχει μία φθίνουσα παρά μία αυξητική πορεία.

Ωστόσο, οι εκπτώσεις στις βιτρίνες των καταστημάτων της Πάτρας είναι αρκετά καλές, οι τιμές συμφέρουσες σε πολλά είδη και με μία καλή έρευνα της αγοράς ο καταναλωτής μπορεί να βρει αρκετές ευκαιρίες.