Σε επίδειξη δύναμης του Λιούις Χάμιλτον εξελίχθηκε ο τρίτος φετινός αγώνας της Formula 1, που έγινε σήμερα στην πίστα του Ουγγαρόρινγκ. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε από την εκκίνηση ως τον τερματισμό στο γκραν πρι της Ουγγαρίας και πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη δεύτερη διαδοχική νίκη του και 86η συνολικά στην καριέρα του. Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας του Χάμιλτον, ήταν το γεγονός ότι κατάφερε να «ρίξει γύρο» σε όλα τα μονοθέσια από την έκτη θέση και κάτω, συμπεριλαμβανομένου του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η Mercedes, πάντως, δεν μπόρεσε να επαναλάβει το «1-2» που είχε πετύχει στο γκραν πρι της Στυρίας, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να μπει «σφήνα» ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Βάλτερι Μπότας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, ο Ολλανδός οδηγός είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και οι μηχανικοί της Red Bull χρειάστηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να αντικαταστήσουν τη μία πτέρυγα και να επιδιορθώσουν την ανάρτηση, προκειμένου ο Φερστάπεν να πάρει κανονικά θέση στη γραμμή εκκίνησης.

Με τη σημερινή του νίκη, που ήταν η όγδοη στην καριέρα του στην Ουγγαρία (ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, που είχε κερδίσει οκτώ φορές το γαλλικό γκραν πρι), και τον έξτρα βαθμό που πήρε για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ο Χάμιλτον πέρασε την πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, στον δρόμο για τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ