Κλιμάκια ελέγχου Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ της Περιφερειακής Δ/νσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας – Ηπείρου και  Ιον. Νήσων, στην περιοχή Αχαΐας με τη συνδρομή και της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν την πλειοψηφία των εργοδοτών να εφαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, υλοποιεί ένα οριζόντιο πρόγραμμα σαρωτικών ελέγχων στους χώρους εργασίας στο σύνολο της επικράτειας, για την παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2 μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, με βασικό γνώμονα την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια ελέγχου Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ της Περιφερειακής Δ/νσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας – Ηπείρου και Ιον. Νήσων, στην περιοχή Αχαΐας με τη συνδρομή και της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, για να διαπιστώσουν την εφαρμογή των προβλεπομένων από τις κανονιστικές πράξεις.

Βασικά σημεία ελέγχου η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή συγχρωτισμού, η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας από όλο το προσωπικό και λοιπά σχετικά μέτρα, με την πλειοψηφία των εργοδοτών να τα εφαρμόζουν πιστά.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στις Τουριστικές περιοχές, σε συνεργασία και με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Ελέγχου της περιοχής ειδικά στο κλάδο του Τουρισμού και της Εστίασης και στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα, αναστολή λειτουργίας) που ορίζει η Νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας (μη ιατρική) από το Σάββατο (18/7) έγινε υποχρεωτική και στα σούπερ μάρκετ τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.