Μία μεγάλη τοιχογραφία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης επρόκειτο να δημιουργήσουν μέλη της ομάδας UrbanAct για να πουν «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, με αφορμή την δύσκολη περίοδο του κοροναϊού.

Πρόκειται για μία δράση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών, αυτή τη φορά σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, με τον τίτλο «Χρώμα Στα Νοσοκομεία».

Τα τελευταία χρόνια η UrbanAct έχει υλοποιήσει μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε χώρους Νοσοκομείων, ενδεικτικά όπως στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης, στο Παίδων Αγ. Σοφία, στο Τζάνειο-Πειραιά κ.ά.

«Με αφορμή την πρόκληση που βιώνουμε όλοι μας με τον covid-19 φέτος, αποφασίσαμε να ενώσουμε αυτές τις δράσεις μας και να τις θέσουμε υπό την σκέπη ενός νέου προγράμματος, κατά αναλογία του προγράμματος που τρέχουμε στα δημόσια σχολεία από το 2005 (το «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»).

Το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία» υλοποιείται με την συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από τον χώρο του graffiti και της streetart, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την στήριξη χορηγών, εταιρειών, ιδιωτών κ.ά.


Το πρόγραμμα εκκινείται φέτος με δύο μεγάλες εξωτερικές τοιχογραφίες σε δύο νοσοκομεία αντίστοιχα: στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη το διάστημα 18-24 Ιουλίου και στην Αττική τον Σεπτέμβριο (θα ανακοινωθεί σύντομα το Νοσοκομείο που θα επιλεγεί)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες έχουν θεματική το «σας ευχαριστούμε» στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στη πρώτη μεγάλη τοιχογραφία η οποία υλοποιείται στο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης συμμετέχει ο καλλιτέχνης Same84.

«Οι καλλιτέχνες της street art έρχονται να δώσουν με το μοναδικό τους τρόπο, χρώμα, ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο, αυτό των νοσοκομείων.

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τις δράσεις μας για πιο όμορφους δημόσιους χώρους, με ελεύθερους και συμμετοχικούς πολίτες», προστίθεται στην ανακοίνωση.