Αύξηση της πείνας και του αριθμού των οικογενειών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση καταγράφουν τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με τα όσα έχει γράψει ήδη το patrasevents.gr υπήρξε μια αύξηση της τάξεως του 10% κατά τον μήνα Μάιο των ατόμων που γράφτηκαν στους δικαιούχους της Τράπεζας Τροφίμων.

Εξίσου, όμως, ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που έχει καταγράψει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών για την αύξηση των ανθρώπων που ζητούν ένα πιάτο φαγητό, το διάστημα της καραντίνας, αλλά και της μετά πανδημίας εποχής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πρωτοσύγκελος Αρτέμιος στο patrasevents.gr στη δομή του «Άρτου Αγάπης», οι μερίδες φαγητού που δίνονται στους ανθρώπους που καταφεύγουν εκεί, έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 50 με 70 σε καθημερινή βάση.

Τους μήνες πριν από την καραντίνα οι μερίδες που δίνονταν ημερησίως από τη δομή της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας στη Φιλοποίμενος, δεν ξεπερνούσαν τις 280.

Πλέον ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί και έχει φτάσει κατά μέσο όρο τις 350 μερίδες φαγητού. Όπως μας εξηγεί ο πάτερ Αρτέμιος που είναι ο υπεύθυνος της δομής του «Άρτου Αγάπης», οι ανάγκες των συμπολιτών μας από το έτος που ξεκίνησε τη λειτουργία της η δομή, έχουν μία κάθετη αύξηση.

Ο αριθμός των μερίδων φαγητού ξεκίνησε, όταν στα τέλη Νοεμβρίου του 2016 άνοιξε η δομή, από τις 65, το 2017 είχε φτάσει τις 150 και πλέον ανέβηκε στις 350.

Αυξητικός όμως είναι και ο αριθμός του συνόλου των συσσιτίων που δίνονται από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τις τοπικές ενορίες της Πάτρας, στους συμπολίτες και στις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Πριν από τον κορωνοϊό το σύνολο των συσσιτίων που δίνονταν έφταναν τις 2.000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση. Πλέον, έχοντας κλείσει δύο μήνες σχεδόν μετά το τέλος της καραντίνας ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί και έχει φτάσει κατά προσέγγιση τις 2.500 μερίδες.


Τεράστιο και αθέατο το φιλανθρωπικό έργο

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον "Άρτο της Αγάπης" υπάρχει σύγχρονο εξοπλισμένο μαγειρείο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, με επαγγελματίες μάγειρες που έχουν προσληφθεί για αυτή τη δουλειά.

Τα φαγητά πλέον δίνονται σε πακέτο, με τους συμπολίτες να τα παίρνουν μαζί τους, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η συνάθροιση στους χώρους του εστιατορίου που είναι εντός της δομής.

Το φιλανθρωπικό έργο του "Άρτου της Αγάπης" και γενικότερα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, είναι τεράστιο και στο μεγαλύτερο μέρος του παραμένει αθέατο, αφού αυτή είναι η κατεύθυνση που θέλει να δώσει σε αυτό η τοπική εκκλησία. Δίνει το χέρι της σε όσους έχουν ανάγκη ταπεινά και σεμνά.