Τα δύο μεγάλα τουριστικά projects στη Δυτική Ελλάδα προχωρούν, έχοντας πάρει το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Πρόκειται για τα σχέδια Arcadia της εταιρείας «τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Κυλλήνη ΑΕ» και Varco της εταιρείας RND Investments Greece και Arcadia της εταιρείας «τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Κυλλήνη ΑΕ».

Το επενδυτικό σχέδιο Arcadia Cultural Resort and Spa αφορά την κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος το οποίο θα καλύψει έκταση 1.000 στρεμμάτων στην Κυλλήνη συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. Ευρώ.

Η δεύτερη τουριστική επένδυση που πήρε έγκριση βρίσκεται στο δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Είναι επένδυση εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων συνολικού ύψους 110 εκ. ευρώ που θα γίνει σε έκταση 160 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς της δημοτικής ενότητας Παλαίρου, δίπλα στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι.

Η τουριστική επένδυση αφορά συνδυασμό ενός πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 135 κλινών και 30 τουριστικών κατοικιών μαζί με χώρους ευεξίας κ.τλ. Και οι δύο επενδύσεις θα προσφέρουν δεκάδες θέσεις εργασίας.