Η Μελίνα της Πάτρας ξαναγεννήθηκε σε έναν τοίχο. 

Σε ένα γκρίζο τοίχο μιας πολυκατοικίας που του έδωσε χρώμα, ύφος και αισθητική και σε αυτόν, αλλά και σε όλη την γύρω περιοχή, ξεκινώντας από εκεί και μετά το ταξίδι της.

Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες που ο KLE και η υπόλοιπη ομάδα της Art In Progress ολοκλήρωσε την πρώτη τοιχογραφία του φετινού Διεθνούς Street Art Festival Patras και  ήδη το έργο έχει αποτελέσει την αφορμή για να προβάλει την αχαϊκή πρωτεύουσα στο πανελλήνιο.

Η τοιχογραφία της μεγάλης Μελίνας Μερκούρη στην πολυκατοικία της Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου και Θεμιστοκλέους, έγινε θέμα σε όλα σχεδόν τα αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια, σε εφημερίδες και σε ηλεκτρονικά portal.

Η εικόνα της Μελίνας, σε ένα τεράστιο mural, που περιέχει εκτός από την φιγούρα της -με όλες αυτές τις λεπτομέρειες από μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή» - όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποία αγωνίστηκε και μας έκανε να την αγαπήσουμε, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων.


KLE | Timelapse Μελίνα Μερκούρη | ArtWalk 5


Όπως ήδη έχει πει η ψυχή του φεστιβάλ και δημιουργός αυτής τοιχογραφίας Κλεομένης Κωστόπουλος, επιλέχτηκε η Μελίνα στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την γέννησή της και του έτους που είναι αφιερωμένο σε αυτή.

Η Μελίνα, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι είχαν ζήσει αυτή τη μεγάλη Ελληνίδα, αγαπούσε ιδιαίτερα την Πάτρα. Ίσως είχε συνειδητοποιήσει τη μοναδική πολιτιστική ταυτότητα που χαρακτηρίζει αυτή την πόλη.

Και η πόλη, έστω και μετά από χρόνια, της ανταπέδωσε την αγάπη της, μέσα από αυτό το έργο.

Ας δούμε όλες τις λεπτομέρειες της τοιχογραφίας μέσα από τα βίντεο του Karan Prasher που είναι ένας από τους εθελοντές της Art In Progress και τα ανέβασε στο κανάλι του Artwalk 5.


KLE | Μελίνα Μερκούρη | ArtWalk 5