Ενδιαφερόμενος επενδυτής έχει προκύψει για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για έναν επιχειρηματία που προέρχεται από τη Ναυπακτία και ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση του ακινήτου για να δημιουργήσει εκεί ένα διαμετακομιστικό κέντρο.

Ο διαγωνισμός πάντως για την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, οπότε, τουλάχιστον για την ώρα, δεν προκύπτει κάποια επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος από επίσημα χείλη.

Ο πρώην εργοταξιακός χώρος της Γέφυρας είναι 165 στρέμματα και παρόλο που οι φορείς της περιοχής πίστευαν και είχαν τη θέληση το ακίνητο αυτό να προσελκύσει επενδυτές από τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, ωστόσο, στη πράξη δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη χρήση logistics και αποθηκευτικού χώρου, κυρίως από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο διαγωνισμός είχε πάρει παράταση από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, με την ανταπόκριση ενός μόνου επενδυτικού σχήματος.

Μένουν, ωστόσο, τα τυπικά και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έγκριση του ανάδοχου που έχει προκύψει.

Πάντως, οι όροι του διαγωνισμού δίνουν τη δυνατότητα για την αξιοποίηση του χώρου από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή με διάφορους τρόπους, αφού αποκτά το δικαίωμα της χρήσης του αιγιαλού, της παραλίας, της όχθης και της παρόχθιας ζώνης ή του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων.