«ΖΩ Πάτρα. ΣτηρίΖΩ Πάτρα. Τα τοπικά καταστήματα. Τα τοπικά προϊόντα».

Η καμπάνια του Εμπορικού Συλλόγου για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων της έχει ξεκινήσει. Το πανό που είναι από την Παρασκευή στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, σίγουρα προκαλεί αίσθηση.

Σύμφωνα με αρκετούς Πατρινούς που έχουν παρατηρήσει τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά της Πάτρας, μετά το τέλος της καραντίνας και το άνοιγμα των μαγαζιών, πολλοί από τους καταναλωτές δεν έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο αναγκαίο είναι να στηρίζει κανείς τα καταστήματα της πόλης του. Ειδικότερα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει το εμπόριο.

Από την άλλη βέβαια, σε ελεύθερη αγορά ζούμε και θα πρέπει να βρουν και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Πάτρας και τα μαγαζιά, τους τρόπους εκείνους για να ανταγωνιστούν τις πολυεθνικές εταιρείες και τις αλυσίδες των ξένων καταστημάτων.

Πάντως, η εικόνα με νεαρούς και νεαρές να περιμένουν στην "ουρά" έξω από μεγάλα καταστήματα πολυεθνικών εταιρειών, θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες. Χρειάζονται δράσεις για την τόνωση της αγοράς και ίσως και μία αλλαγή νοοτροπίας σε ορισμένα ζητήματα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, ωστόσο, από την πλευρά του θα προχωρήσει και σε νέες δράσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεών της.

Και όλα αυτά, ενώ για ακόμα μία φορά το προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, διχάζει σε ένα βαθμό τους εμπόρους, παρόλο που οι περισσότεροι, δύσκολα θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Βλέπετε, Κυριακή του Ιουλίου και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού…