Συγκινητικές στιγμές συντελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Εργοστάσιο Τέχνης "Θάνος Μικρούτσικος" στη συναυλία που έγινε στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού δημιουργού.

Ήταν η εκδήλωση που αποτέλεσε την πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και έγινε με παρουσία χιλιάδων Πατρινών μπροστά από το Εργοστάσιο Τέχνης που πλέον πήρε και επίσημα το όνομα «Θάνος Μικρούτσικος».

Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης  ανακήρυξε και επίσημα την νέα ονομασία του Εργοστασίου Τέχνης, ενώ στην εκδήλωση ήταν η σύντροφος και τα παιδιά του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη που ταξίδεψαν στην Πάτρα για να ζήσουν από κοντά την εκδήλωση και την «επιστροφή» του αγαπημένου τους στη γενέτειρά του.

Ο δήμαρχος στην ομιλία του, υπογράμμισε «αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τον κόσμο μέσα από τη μουσική του».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η έναρξη του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ συνδυάστηκε με την εκδήλωση που έγινε στη μνήμη του κορυφαίου δημιουργού, ο οποίος ήταν άλλωστε αυτός που πριν από χρόνια το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε.

Μέσα στους επόμενους μήνες το Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» θα ανακαινιστεί και θα λειτουργήσει ξανά μέσα από αντίστοιχο έργο που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο Δήμος Πατρέων και η αντιδημαρχία Έργων.