Μπορεί η κρίση της πανδημίας και του κορωνοϊού να μην έχει τελειώσει και να δείχνει ότι έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, όμως φαίνεται ότι δεν πτοεί την αγορά ακινήτων που στην αχαϊκή πρωτεύουσα παραμένει σε έξαρση, έχοντας κυρίως μία τουριστική προοπτική.

Το νεότερο μετά τα καινούρια ξενοδοχεία που ετοιμάζονται να ανοίξουν και τις νέες επενδύσεις που γίνονται στην αγορά ακινήτων, έχει να κάνει με ένα χώρο που εδώ και χρόνια παραμένει αναξιοποίητος. 

Μιλάμε για τον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το κτίριο και το οικόπεδο που στέγαζε την πτωχευμένη βιομηχανία τυποποιημένης ξυλείας αγοράστηκε από την εταιρεία Polikenco.

Το ποσό με το οποίο κατακυρώθηκε στην συγκεκριμένη εταιρεία ο χώρος φτάνει τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ και προέκυψε μέσα από πλειστηριασμό που διενεργήθηκε στις 13 Ιουλίου στο παράρτημα του Πρωτοδικείου Πατρών.

Δεν είναι ο πρώτος πλειστηριασμός που έχει γίνει για το πρώην οικόπεδο της ΑΒΕΞ που αποτέλεσε για αρκετά χρόνια έναν άτυπο καταυλισμό για τους πρόσφυγες, με πάνω από 600 και 700 αλλοδαπούς να μένουν εκεί, καθώς βρέθηκε στην καρδιά του προσφυγικού ζητήματος της Πάτρας.

Στο παρελθόν είχαν γίνει και άλλοι πλειστηριασμοί χωρίς όμως να προκύψει ενδιαφερόμενος για το χώρο των 21,5 στρεμμάτων που βρίσκεται σε ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της νότιας παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή προσφοράς του ακινήτου από τους πρώτους πλειστηριασμούς που είχαν γίνει, ξεκινούσε από τα 9 εκατομμύρια ευρώ για να φτάσει την περασμένη Δευτέρα στα 3,3 εκατομμύρια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το άλλο ακίνητο της πτωχευμένης εταιρείας, στη Βιομηχανική Ζώνη της Πάτρας, παραμένει αδιάθετο.


Μετά από χρόνια το οικόπεδο παίρνει ζωή - Τι πρόκειται να γίνει

Ο χώρος της πρώην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων πρόκειται να πάρει ζωή μετά από χρόνια.

Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία αναμένεται να κατεδαφίσει στους στεγασμένους χώρους των εγκαταστάσεων, χωρητικότητας 13.000 τετραγωνικών μέτρων και να προχωρήσει στη δημιουργία νέων, κυρίως για εμπορική χρήση. 

Πάντως, η Polikenco είναι μία εταιρεία ανερχόμενη στην αγορά ακινήτων και στην ανακατασκευή κτιρίων, ενώ φέρεται να σχετίζεται με τον Ολλανδικό κολοσσό Ten Brinke που πριν από λίγο καιρό είχε προχωρήσει στην αγορά του κτιρίου του πρώην Σταυριανού στα Ψηλαλώνια.

Το ακίνητο που απέκτησε της πρώην ΑΒΕΞ, πρόκειται να πάρει μεγάλη εμπορική αξία, καθώς βρίσκεται μπροστά από το λιμάνι της Πάτρας, ενώ η κίνηση της εταιρείας επιβεβαιώνει τη σημαντική δυναμική και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έχει η περιοχή της Ακτής Δυμαίων.

Με πληροφορίες από «Πελοπόννησος».