Συγκλονισμένη παραμένει η Κοζάνη από την άγρια επίθεση με τσεκούρι μέσα στην εφορία της πόλης, που σημειώθηκε την Πέμπτη και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις εφοριακοί να τραυματιστούν σοβαρά. Μάλιστα, δύο από αυτούς είναι σε μηχανική υποστήριξη.

Σε κωματώδη κατάσταση είναι ένας 56χρονος, ο οποίος φέρει βαρύτατα θλαστικά τραύματα σε κρανίο και κεφαλή και δίνει μάχη για τη ζωή του. Κρίσιμη είναι και η κατάσταση μίας 66χρονης εφοριακού, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και κεφάλι ενώ έχασε το δεξί της μάτι και πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση της.

Ακόμα και η οικογένεια του 45χρονου δράστη, ο οποίος προφυλακίστηκε, δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε και δηλώνει σοκαρισμένη.

Τι λέει ο διευθυντής της ΔΟΥ που αφόπλισε τον δράστη
Ο διευθυντής της Εφορίας, ο οποίος αφόπλισε τον 45χρονο, περιέγραψε στο Open τις σκηνές που, όπως ανέφερε, ήταν βγαλμένες από ταινία τρόμου: «Τον είδα να χτυπά με το τσεκούρι μία κοπέλα. Του όρμησα, τον έριξα κάτω, παλέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα, καταφέραμε να του πάρουμε το τσεκούρι και να τον ακινητοποιήσουμε. Φώναξα στη Μαρία να απομακρυνθεί. Το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό, παντού αίματα, φωνές από τον κόσμο και πανικός. Ήταν σαν θρίλερ».

Μέχρι και οι γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου σοκαρίστηκαν μόλις είδαν τους τραυματίες της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης.

«Έζησα να δω στα 65 μου χρόνια επίθεση σε άνθρωπο με τσεκούρι. Οι κακώσεις των τραυματιών είναι βαρύτατες» ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ, του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Έβγαλε το τσεκούρι και άρχισε να κοπανάει»
Εφοριακός, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο συμβάν, ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Αίματα, ουρλιαχτά και πανικός. Άκουσα μία φωνή να λέει “τρέξτε έρχεται σε εμάς”. Όσοι ήμασταν στο χώρο τρέξαμε να σωθούμε. Εγώ είχα την τύχη να κατέβω από τις σκάλες. Η κοπέλα που ήταν πίσω μου συνέχισε στον διάδρομο. Εκεί την πρόλαβε ο δράστης και την χτύπησε».

Μιλώντας στον Real FM, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Ζουμπούλης, έκανε λόγο για ένα «πρωτοφανές περιστατικό, δεν το περίμενε κανείς. Δεν έχει ξαναγίνει» και περιέγραψε τι συνέβη την Πέμπτη στον δεύτερο όροφο της ΔΟΥ Κοζάνης.

«Μπήκε κάποιος φορολογούμενος, προφασιζόμενος ότι θέλει το εισόδημα, άνετος και ωραίος με ένα σακίδιο. Μπήκε μέσα από ότι γνωρίζουμε, γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα όλου του περιστατικού, από ένα σημείο και μετά ήμουν παρών.

Ανοίγει την πόρτα, μπαίνει στα γραφεία, του λένε από εκεί θα εξυπηρετηθείτε, και βγάζει το τσεκούρι και αρχίζει να κοπανάει. Ακούγονται ουρλιαχτά.

Τότε συνειδητοποιούμε εμείς που είμαστε μέσα τι γίνεται. Όπως σηκώνω το κεφάλι βλέπω τον έναν το συνάδελφο με το κεφάλι πίσω στην καρέκλα όπως καθόταν. Ακούγεται ένα ουρλιαχτό «τρέξτε έρχεται προς τα εμάς», και εκείνη τη στιγμή όλοι αρχίζουμε να τρέχουμε και εκείνος από πίσω με το τσεκούρι.

Για καλή μου τύχη εγώ κατέβηκα από τις σκάλες, η κοπέλα συνέχισε στον διάδρομο, την πρόλαβε και την χτύπησε. Δεν ξέρω, ήμουν συγχυσμένος. Όταν το βράδυ είχαμε μια συνάντηση με τον διοικητή στη ΔΟΥ και είδαμε το βίντεο, εκεί κατάλαβα πώς έγινε και τι ακριβώς έγινε.

Στο βίντεο φαίνεται που πέφτει η κοπέλα η τρίτη, αυτός πέφτει πάνω της να την χτυπήσει και εκείνη την ώρα είναι ο διευθυντής και ένας συμβασιούχος υπάλληλος καθαριότητας και έπεσαν πάνω του και τον αφόπλισαν. Ενώ όσο ήταν όρθιος ήταν αφηνιασμένος, δεν μπορούσες να τον αντιμετωπίσεις» δήλωσε.

«Όλες οι κινήσεις του δείχνουν ότι το είχε και λίγο μελετημένο. Το κίνητρο δεν το ξέρουμε, δεν τον έχω ξαναδεί προσωπικά. Δεν είχε ούτε οφειλές, ούτε τίποτα» σημείωσε ο κ. Ζουμπούλης.

Και πρόσθεσε: «Είναι αντίφαση για τους συναδέλφους που νοσηλεύονται, αλλά τι να σας πω νιώθω τυχερός που μιλάμε αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι τέτοια περιστατικά να αποτρέπονται με μέτρα ασφαλείας. Πιστεύω άμεσα να ξεκινήσουν και σταδιακά να έχουμε προστασία στις ΔΟΥ που πρέπει να έχουμε».