Το φετινό Kitesurf Festival της Πάτρας, στο Δρέπανο, δεν θα γίνει. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις του ήρθαν για να ματαιώσουν μία εκ των μεγαλύτερων αθλητικών εκδηλώσεων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που τα τελευταία χρόνια, έχει ξεπεράσει ακόμα και τα σύνορα της Ελλάδος.

Βλέπετε, για να γίνει μία τέτοια μεγάλη αθλητική εκδήλωση, με τόσες και τόσες δράσεις, αλλά και με αθλητές ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα του κόσμου ως «ατραξιόν», χρειάζονται χορηγοί.

Για να βρεθούν όμως χορηγοί χρειάζεται ένα "τρέξιμο" από τους διοργανωτές, αρκετούς μήνες πριν από την διοργάνωση. Οι μήνες αυτοί φέτος έπεσαν στο διάστημα της καραντίνας και κάπου εκεί όλα ακυρώθηκαν.

«Προτιμήσαμε να κάνουμε κάτι καλό και σημαντικό από το νέο έτος, παρά κάτι μέτριο φέτος, με αυτές τις καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε» τονίζει ο Ορέστης Ζούμπος, μέλος του «πυρήνα» της ομάδας που βρίσκεται χρόνια πίσω από τη διοργάνωση.

Η διοργάνωση αυτή έχει καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία (είναι αρωγός βέβαια κάθε χρόνο η Περιφέρεια), γίνεται μέσα από τον όμιλο Cape Drepano που ασφαλώς και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να γίνει γνωστό το Δρέπανο σε όλους τους φανατικούς φίλους των wind water sports, σε όλο τον κόσμο.

Το Δρέπανο αποτελεί ένα από τα καλύτερα spot για kitesurf και windsurf, με τους άνεμους να σμίγουν και να δίνουν μία άλλη πνοή στους αθλητές.

Πνοή που τα τελευταία χρόνια μεταφράστηκε και σε τουριστική ώθηση, με αρκετό κόσμο να έρχεται στο Δρέπανο από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο.

Το Kitesurf Festival έπαιξε το δικό του ρόλο σε όλο αυτό, με δεδομένο ότι ο κόσμος τα τελευταία χρόνια που συμμετείχε στις δράσεις του ή ερχόταν στο Δρέπανο για να χαζέψει το θέαμα, ξεπερνούσε στον αριθμό τις 2.000 τουλάχιστον.


Η τραγική είδηση για τον Λυκούργο

Φέτος θα ήταν το ένατο φεστιβάλ. Βέβαια στη ματαίωση της διοργάνωσης ρόλο έπαιξε και μία τραγική είδηση. Ο θάνατος του Λυκούργου Νεοφώτιστου, ένα γεγονός που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Ο νεαρός αθλητής, συμμετείχε κάθε χρόνο σχεδόν στη διοργάνωση, είχε γνωρίσει τους διοργανωτές και είχαν γίνει φίλοι.

«Το βλέπω πιο πιθανό να κάνουμε μία μικρή εκδήλωση στη μνήμη του, παρά να κάνουμε μία γιορτή, όπως είναι αυτή του φεστιβάλ» τονίζει ο Ορέστης Ζούμπος.

Οπότε φέτος Kitesurf Festival δεν έχει, εκτός πια αν αλλάξει κάτι στα δεδομένα και γίνει μία διοργάνωση τον Σεπτέμβριο. Εφόσον βέβαια έως τότε δεν υπάρξει κάποιο lockdown, χτύπα ξύλο…