Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο κτίριο της παλαιάς Εμπορικής Σχολής, στην οδό Μανιακίου, που αναμένεται να στεγάσει τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου.

Οι εργασίες στους εσωτερικούς χώρους συνεχίζονται και τα δωμάτια του κτιρίου διαμορφώνονται με τέτοιον τρόπο για να εξυπηρετήσουν τη λειτουργικότητα του νέου του ρόλου, αλλάζοντας ορισμένα κομμάτια από την αρχική μελέτη του έργου. 

Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες αφαιρέθηκαν τα πανιά που το προστάτευαν. Όπως λένε οι εκτιμήσεις του εργολάβου και των στελεχών του Κοινωνικού Οργανισμού, το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ή το αργότερο στα τέλη Σεπτέμβρη.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα δομή θα προλάβει να εξυπηρετήσει από φέτος γονείς και οικογένειες. Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε πριν από μερικές ημέρες, το κτίριο παραχωρήθηκε στον Κοινωνικό Οργανισμό, προκειμένου εκεί να στεγαστεί ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός.

Όπως κρίνει το προεδρείο του Κοινωνικού Οργανισμού ο νέος χώρος θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τα βρέφη, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχει κάνει, οι ανάγκες σε αυτόν τον τομέα είναι μεγάλες, με δεκάδες εργαζόμενους γονείς να μην έχουν ένα χώρο για να αφήσουν τα μωρά τους.

Βλέπετε, οι θέσεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, έχουν καλυφθεί και έτσι είναι ανάγκη το νέο κτίριο του δήμου να στραφεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός για τη δομή δεν αποκλείει και τη φιλοξενία 40 με 50 νηπίων, όμως, το βάρος θα δοθεί κυρίως στα βρέφη. Συνολικά ο αριθμός των νηπίων και των βρεφών που μπορεί να εξυπηρετήσει είναι γύρω στα 100.


Έχει διαμορφωθεί ήδη η εξωτερική του όψη

Πάντως, η εξωτερική όψη του κτιρίου έχει ήδη διαμορφωθεί, ενώ οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει δείχνουν ότι είναι σύμφωνες με την ιστορικότητά του, χωρίς να υπάρχει καμία αλλοίωση του χαρακτήρα του.

Το κτίριο πέρασε στην κυριότητα του δήμου, ύστερα από χρόνιες διαδικασίες το Μάιο του 2017. Μέχρι τότε ήταν το "σπίτι" του ΑΣΤΟ που μέσα από τις δράσεις του είχε δώσει ζωή στο κτίριο. 

Το ακίνητο αποτελείται από ισόγειο με τμήμα υπογείου σε οικόπεδο εμβαδού 938,46 μ2 με προσόψεις επί των οδών Μανιακίου και Κορίνθου, αλλά και έξοδο του ακάλυπτου χώρου στην οδό Βαλτετσίου.

Ο ισόγειος χώρος του κτιρίου καταλαμβάνει έκταση 538,55 μ2 με υπόγειο χώρο 226,50 μ2, ενώ σε απόσταση από το κυρίως κτίριο υπάρχουν δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίσματα εμβαδού 23,76 μ2. Ο αύλειος χώρος έχει έκταση 376,15 μ2.