Στα δικαστήρια θα φτάσει το θέμα της ελλιπούς υδροδότησης στην περιοχή του Άνω Καστριτσίου και των προβλημάτων που την χαρακτηρίζουν, έχοντας φέρει εδώ και καιρό τους κατοίκους σε αγανάκτηση.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων του οικισμού Άγιος Ιωάννης - της περιοχής, δηλαδή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα –  Γιώργος Μέρμελας απέστειλε εξώδικο στην ΔΕΥΑΠ, θεωρώντας ότι φταίει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία το ζήτημα της υδροδότησης στο Άνω Καστρίτσι έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους και υπάρχει σοβαρό θέμα παρόλο που η περιοχή βρίσκεται στους πρόποδες του Παναχαϊκού και από αυτό διέρχεται ο ποταμός Σέλεμνος που είναι γνωστός και σαν «Καστριτσιάνικο ποτάμι».

Στην εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρει μεταξύ άλλων: Στο  Άνω Καστρίτσι την διαχείριση του πολύτιμου για τον άνθρωπο αγαθό του νερού, ανέλαβε η ΔΕΥΑΠ πριν από 6 χρόνια και τότε άρχισαν τα προβλήματα της ύδρευσης με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με κύρια και αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΥΑΠ.

Τα προβλήματα που ανέκυψαν σε αυτά τα χρόνια οφείλονται σε ολιγωρία της ΔΕΥΑΠ που δεν φρόντισε να ελέγξει το δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού (με συνέπεια να υπάρχουν διαρροές και ανεξέλεγκτες καταναλώσεις) και να κατασκευάσει νέες δεξαμενές. Να σημειωθεί ότι η κύρια δεξαμενή της Νερομάνας κατασκευάστηκε πριν 41 χρόνια όταν ήμουν αντιπρόεδρος της Κοινότητας Άνω Καστριτσίου.

Στην περιοχή Άγιος Ιωάννης όπου τα τελευταία 25 χρόνια υπήρξε οικιστική ανάπτυξη με την ανέγερση 28 νέων κατοικιών και εξυπηρετούνταν με την τοπική γεώτρηση και τη δεξαμενή που υπήρχε στη θέση Άγιος Ιωάννη.

Το πρόβλημα της έλλειψης νερού δημιουργείται διότι πολλοί κάτοικοι της εν λόγω περιοχής χρησιμοποιούν το πόσιμο της δεξαμενής του Αγίου Ιωάννη για αρδευτικούς σκοπούς τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ αυτή η ανάγκη μπορεί να καλυφτεί από αρδευτικό νερό που περνά από την περιοχή με αυλάκι και ορισμένοι κάτοικοι το χρησιμοποιούν.

Η πηγή Νερομάνα, όπου η δεξαμενή της εξυπηρετεί 350 παροχές (η ΔΕΥΑΠ πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τον αριθμό των παροχών) τροφοδοτεί και άλλες 2 μικρές δεξαμενές. Σήμερα η ΔΕΥΑΠ για να λύσει το θέμα της έλλειψης νερού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη θέλει να πάρει νερό από την πηγή της Νερομάνας και να τροφοδοτήσει την δεξαμενή στον Άγιο Ιωάννη, γεγονός που θα προκαλέσει πρόβλημα τροφοδοσίας στις 350 παροχές της Νερομάνας, ενώ θα έπρεπε να ελέγξει το δίκτυο και τις ανεξέλεγκτες καταναλώσεις νερού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και να λύσει εκεί τοπικά το πρόβλημα και όχι να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους κατοίκους».