"Σειρήνες" από το εξωτερικό ηχούν στα αυτιά του Πατρινού Αλεξάνδρου Ράπτη, ύστερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟ, με τον ίδιο να παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της Volley League.

Ο Πατρινός παίκτης με τις εμφανίσεις που έκανε έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κατακτήσει η ομάδα του το πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια και να πάρει τον τίτλο. Ήταν ο παίκτης που έβαλε τη σφραγίδα του στη σεζόν που πέρασε και που έδειξε το μεγάλο ταλέντο και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει.

Λογικό ήταν έτσι μέσα από τις εμφανίσεις αυτές που έκανε να προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό που ήδη τον έχουν βάλει στη λίστα με τα πρώτα ονόματα των μεταγραφικών του στόχων.

Ακόμα βέβαια δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ωστόσο, η φημολογία που έχει ξεκινήσει μιλάει για ορισμένους από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους να ετοιμάζονται να τον βολιδοσκοπήσουν.

Η ηλικία του, μόλις 20 ετών, είναι στα συν της ενδεχόμενης μεγάλης μεταγραφής στο εξωτερικό, ενώ ένα ακόμα σημείο που δείχνει ότι τα πράγματα έχουν πάρει μία τέτοια κατεύθυνση για τον Πατρινό άσο, είναι η δυσχερή οικονομική θέση του ΠΑΟ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν ανάγκη από χρήματα, ο Ράπτης έχει συμβόλαιο και τη νέα αγωνιστική περίοδο με τους «πράσινους», κάτι που σημαίνει η οποιαδήποτε μεταγραφή του νεαρού θα είναι μία ανάσα για το ταμείο του συλλόγου.  

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Ράπτης ετοιμάζει βαλίτσες για το εξωτερικό. Ο ίδιος άλλωστε φαίνεται ότι έχει δηλώσει την επιθυμία του να αγωνιστεί εκτός Ελλάδος και αυτός ήταν ο λόγος που φέρεται να απάντησε αρνητικά όταν πλησίασαν τον μάνατζερ του ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.