Γράφαμε προ ημερών ότι υπάρχουν αρκετά παράπονα από τους Πατρινούς για την κακή κατάσταση που βρίσκεται η Πλαζ, σε σύγκριση με το δεδομένο ότι είναι μία οργανωμένη παραλία που η δημοτική αρχή είχε κάνει προσπάθειες για να αναδείξει.

Μετά το θέμα του patrasevents.gr φαίνεται ότι ο δήμος αποφάσισε να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά και μία τάξη, ξεκινώντας από τις τέντες σκίασης που τοποθέτησε επιτέλους, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους λουόμενους να προφυλαχθούν από τον ήλιο.

Είναι μία αρχή αυτή που έγινε έστω και κάπως αργά (βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου) και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την Πλαζ της Πάτρας που αποτελεί την πιο κοντινή και πολυσύχναστη παραλία κοντά στον αστικό ιστό της πόλης.

Τα κενά άλλωστε παραμένουν αρκετά. Χρειάζονται κάποιες επιπλέον καμπίνες αλλαγής, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, ενώ σίγουρα η λειτουργία των καντινών θα βοηθήσουν στο να αναδειχθεί περισσότερο η Πλαζ.

Πέρα από αυτά καλό θα ήταν μπει και λίγο πράσινο, να φτιαχτεί το γήπεδο βόλεϊ, να ρίξουν λίγο περισσότερη άμμο και μακροπρόθεσμα να φτιάξουν ένα ποδηλατόδρομο ή ένα διάδρομο για τρέξιμο – περπάτημα.

Τέντες, με βάση την ενημέρωση που έχουμε, θα μπουν και σε άλλες παραλίες της επικράτειας του δήμου που δεν είναι τόσο οργανωμένες όσο η Πλαζ. Η Πλαζ βέβαια έχει το θετικό σε σύγκριση με άλλες οργανωμένες ακτές που υπάρχουν στην Αττική, ότι έχει δωρεάν είσοδο.

Μια πολιτική που ακολουθεί πιστά η δημοτική αρχή θεωρώντας ότι η χρήση των αιγιαλών πρέπει να είναι ελεύθερη και δωρεάν για τους πολίτες. Για αυτό και πράγματι έχει αρνηθεί αρκετές προτάσεις που της έχουν γίνει από επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για τη μίσθωση της παραλίας.

Όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην υπάρξει βελτίωση στην Πλαζ. Διαφορετικά πάμε στη λογική του ότι πληρώνεις παίρνεις…