Στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν επτά νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 534 νέα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό SARS-C0V-2.

Συνεπώς, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φτάνει τους 9.078 νεκρούς επί συνόλου 200.260 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με τις 15 Ιουλίου, τα κρούσματα αυξήθηκαν (από 351 σε 534), ενώ σήμερα και οι θάνατοι ήταν περισσότεροι (από τους 3 στους 7).

Μειώνονται τα ποσοστά των Γερμανών που θα δέχονταν να εμβολιαστούν

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που ερευνητές και φαρμακευτικοί κολοσσοί ανά την υφήλιο μετέχουν σε μια κούρσα με το χρόνο για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, στην Ευρώπη τα ποσοστά εκείνων που θα δέχονταν να εμβολιαστούν μειώνονται, όπως δείχνει μια νέα σφυγμομέτρηση.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε τις προηγούμενες ημέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πτώση του ποσοστού αυτού ήταν ιδιαίτερα δραματική στη Γερμανία, όπου μόλις το 61% θα έβλεπε με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού. Μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ της βόρειας και της νότιας Γερμανίας, με το 52% των Βαυαρών να δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν, έναντι 67% των κατοίκων της Κάτω Σαξονίας.