Λίγες ώρες μετά τη νέα καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στο νομό Ηλείας, και πιο συγκεκριμένα στην Κάτω Παναγιά του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, μια ακόμη περίπτωση ύποπτου βαν έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση, αυτή τη φορά σε χωριό του Πύργου.

Τον τρόμο έζησε ακόμα μια οικογένεια, αυτή τη φορά στην περιοχή του Σκουροχωρίου, όπου κατά τις απογευματινές ώρες μαύρο βαν με πινακίδες που είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα από τους επιβαίνοντές του πλησίασε ένα κοριτσάκι περίπου 9 χρονών που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του με σκοπό την αρπαγή. Η παράξενη εικόνα ενός σταματημένου μαύρου βαν δίχως πινακίδες έξω από την αυλή του σπιτιού τους, άμεσα έγινε αντιληπτή από τη μητέρα του κοριτσιού που κάλεσε την κόρη της κοντά της φωνάζοντας και ουσιαστικά γλίτωσε το παιδί της από τα χειρότερα.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε μόλις 100 μέτρα μακριά από την αγορά του Σκουροχωρίου και στο δρόμο προς Μυρτιά, με την αστυνομία να ειδοποιείται άμεσα και να σπεύδει στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες έρευνες που θα την οδηγήσουν στην εύρεση του οχήματος.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν κάτοικοι της περιοχής, στο μαύρο βαν πιθανότητα επέβαιναν τρεις άνδρες τους οποίους και είδαν νωρίτερα να αφαιρούν τις πινακίδες από το όχημα.