Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σιδηροδρομικού σταθμού στο Αίγιο το απόγευμα της Τρίτης παρουσία του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Στην τελετή των εγκαινίων επίσης παρέστησαν στελέχη του Υπουργείου, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Αχαΐας.

Να υπενθυμίσουμε πως τα δρομολόγια στο τμήμα Αίγιο - Κιάτο - Αθήνα ξεκίνησαν στις 22 Ιουνίου.

Συνολικά θα πραγματοποιούνται 6 ζεύγη δρομολογίων, από το Αίγιο προς την Αθήνα ή το αεροδρόμιο και από την Αθήνα ή το αεροδρόμιο προς το Αίγιο, αντίστοιχα.

Δείτε εδώ το βίντεο της δημοσιογράφου Πέπης Σπηλιωτοπούλου.


Ο κ. Καραμανλής σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Στην πολιτική, υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κανείς ως προς την αντιμετώπιση των έργων υποδομής. Ο ένας, είναι ο δρόμος των μεγάλων υποσχέσεων, των δήθεν εύκολων λύσεων και των εφέ χωρίς αντίκρισμα. Είναι ο δρόμος αυτών, που μπορεί για παράδειγμα στην Πάτρα να υπόσχονται λύσεις, που ξέρουν πως είναι ανέφικτες χωρίς να κάνουν τίποτα για να τις υλοποιήσουν, ή στη Θεσσαλονίκη να φτάνουν στο σημείο να εγκαινιάζουν όχι μετρό αλλά μουσαμάδες…

Ο άλλος δρόμος, είναι ο δρόμος, που έχει λίγα λόγια, αλλά πολλή δουλειά. Που αντιμετωπίζει τα έργα υποδομών, όχι ως πεδίο λαϊκισμού, όχι ως εργαλεία υφαρπαγής ψήφων. Αλλά ως εργαλεία προόδου και ανάπτυξης του τόπου μας. Αυτόν τον δεύτερο δρόμο προσπαθούμε να ακολουθούμε πιστά εδώ και ένα χρόνο, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος που φέρνει αποτελέσματα για τον πολίτη. Αποτελέσματα χειροπιαστά, έργα που ο πολίτης τα ζει και βελτιώνει την καθημερινότητά του».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα, όπου παρουσίασε τη λύση για την υλοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Μια λύση ρεαλιστική, εφαρμόσιμη, ολοκληρωμένη. Μια λύση που απαντά πραγματικά στις ανάγκες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όπως τόνισε. «Εδώ, και μετά από συστηματική δουλειά με χαμηλούς τόνους, δίνουμε επισήμως στην κυκλοφορία ένα έργο το οποίο επίσης η ευρύτερη περιοχή είχε ιδιαίτερη ανάγκη. Τα δύο έργα αυτά είναι αλληλένδετα. Και η στάση μας στο καθένα από αυτά, επιβεβαιώνει τις προτεραιότητές μας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών» συνέχισε και πρόσθεσε: «επιβεβαιώνει και αποδεικνύει ότι η Πελοπόννησος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου αποτελεί κεντρικό μας στόχο».