Χαμό προκάλεσαν στη σελίδα του Δήμου Πατρέων στο facebook οι φωτογραφίες από το φωτισμένο Δημοτικό Μέγαρο της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος, τη νύχτα.

Το κτίριο μέσα από τις εικόνες αυτές μοιάζει υπέροχο και πράγματι έτσι είναι, με τον χαμηλό φωτισμό να αναδεικνύει στο σκοτάδι όλη αυτή τη μυστηριώδη αίσθηση και την αρχοντιά που βγάζει το νεοκλασικό ύφος του ακινήτου.

Βλέπετε, το Δημοτικό Μέγαρο της Πάτρας είναι ένα από τα ομορφότερα κτίρια του κέντρου της πόλης, σημείο αναφοράς για τη Μαιζώνος.

Οι φωτογραφίες λοιπόν ανέδειξαν την ομορφιά του μέσα στη νύχτα, βγάζοντας προς τα έξω μία μάλλον διαφορετική εικόνα από την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Μια κατάσταση που γίνεται αισθητή μόνο τη μέρα, όταν έρχεται το φως. Και από αυτό προέκυψε ο χαμός στην σελίδα του Δήμου στο facebook, με αρκετούς συμπολίτες να αναφέρονται κυρίως σε αυτή την αντίθεση, ενώ άλλους να μιλούν για καθαρή κοροϊδία.

Το Δημαρχιακό Μέγαρο, ένα κτίριο πραγματικά αρχοντικό και επιβλητικό στα μάτια του επισκέπτη, τη μέρα είναι «στολισμένο» και γεμάτο από συνθήματα σε όλη την εξωτερική του όψη, τα οποία υπάρχουν εδώ και μήνες στην επιφάνεια του, χωρίς να έχουν αφαιρεθεί.


Πολλοί Πατρινοί έχουν ζητήσει από τον Δήμο και τους αρμοδίους να κάνουν κάτι για αυτή την κατάσταση που πραγματικά δεν είναι και τόσο κολακευτική για την πόλη, ανεξάρτητα της αισθητικής που αναδεικνύει το φωτισμένο αρχοντικό τη νύχτα.

Ζητούν παράλληλα να φροντίσει την προστασία του νεοκλασικού διατηρητέου κτιρίου που αποτελεί ένα κλασικό δείγμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, αλλά και να κοιτάξει για την καλύτερη δυνατόν αξιοποίηση του, μετά την μεταφορά του Δημαρχιακού Μεγάρου στο Παλαιό Αρσάκειο.

Όσο για τις φωτογραφίες; Τις δεχόμαστε από την άποψη ότι καλό είναι για την πόλη να βγάζουμε προς τα έξω και να αναδεικνύουμε κυρίως κάθε τι που αισθητικά είναι όμορφο.

Έτσι ας απολαύσουμε το κτίριο τη νύχτα μέσα από αυτές τις εικόνες και ας φροντίσουμε να μην περάσουμε την μέρα από εκεί, έτσι ώστε να μην προσγειωθούμε απότομα. Όχι τίποτα άλλο. Θα μας φύγει και αυτή η αίσθηση του πόσο όμορφα είναι τα πάντα σε αυτή την πόλη. Και θα μπορούσαν να ήταν…