Επιτέλους μετά από αρκετούς μήνες οι δείκτες του άνθινου ρολογιού στην πλατεία Τριών Συμμάχων λειτουργούν και το ρολόι δείχνει την κανονική ώρα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το πρωί της Τρίτης τα συνεργεία του δήμου έπιασαν δουλειά και κατόρθωσαν να επιδιορθώσουν τον μηχανισμό του ρολογιού, κάνοντας το να λειτουργεί σωστά.

Είναι άγνωστο ακόμα αν ο μηχανισμός επιδιορθώθηκε οριστικά, με βάση την μελέτη που είχε γίνει για το έργο και η οποία επέβαλε την ριζική αντικατάσταση του ή αν η επιδιόρθωση αυτή είναι προσωρινή.

Στην εφαρμογή της μελέτης και του έργου που ήθελε την αντικατάσταση του μηχανισμού είχαν προκύψει ορισμένα προβλήματα με τον ανάδοχο που ήταν να το αναλάβει. Πάντως για την ώρα το ρολόι μετά από μήνες λειτουργεί κανονικά.

Το γεγονός αυτό χαροποίησε ήδη αρκετούς Πατρινούς που γνώριζαν το θέμα καλά και πίεζαν για την επιδιόρθωση του ρολογιού, τονίζοντας ότι το ζήτημα υποβαθμίζει την πόλη αφού η πλατεία Τριών Συμμάχων βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της Πάτρας από το οποίο περνούν καθημερινά δεκάδες πολίτες.

(Οι φωτογραφίες έχουν ανέβει στη σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").