Την Τρίτη το πρωί  στην Λέσχη, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος  «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Ανδρέα.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» απομενήθηκε στον Ανθυπαστυνόμο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο με Προεδρικό Διάταγμα του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, διότι την 10/3/2014 στην Κλειτορία Αχαίας, εκτελώντας διατεταγμένη Υπηρεσία εξέθεσε αποδεδειγμένα την ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο σε ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά. 

Η επίδοση του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχο Απόστολο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ, ενώ το Προεδρικό Διάταγμα αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Β΄ Ιγνάτιο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της ειδικής τελετής ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχο Απόστολο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«……Η απονομή του αστυνομικού μεταλλίου Αστυνομικός Σταυρός, πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.  Προκοπίου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Ειδικότερα, στις 10/3/2014 στην Κλειτορία, Αχαΐας σε υποκατάστημα  Τράπεζας, ο τιμώμενος αστυνομικός, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και λειτουργώντας με απαράμιλλο ζήλο και ανδρεία, έθεσε τον εαυτόν του αποδεδειγμένα σε κίνδυνο ζωής και συνεπλάκη με ένοπλους δράστες ληστείας.

Ο τιμώμενος αστυνομικός στην προσπάθεια του να αφοπλίσει τους δράστες, τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά ενός από αυτούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του.  

Αγαπητέ Γεώργιε,

Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας, θέλω να σου εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες και τα ειλικρινή συγχαρητήρια, διότι υπερασπίστηκες με σθένος και αυταπάρνηση τη Δημόσια Ασφάλεια θέτοντας την ζωή σου σε κίνδυνο….»

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών


Παράλληλα, στην τελετή παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Επίτιμος Επιθεωρητής Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος ε.α Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος και ο Ά Βοηθός του, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Σακελλαρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Χρήστος Αμτζόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Νικόλαος Μητρόπουλος,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Βοργιάς, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομικών Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας ο Άγιος Μηνάς Αντιστράτηγος ε.α κα Ευσταθία Γιαννιά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Αναστάσιος Νικολάου οι Διευθυντές και οι Διοικητές όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Επίσης, την ειδική τελετή απονομής του Αστυνομικού Μεταλλίου τίμησαν με την παρουσία τους η οικογένεια, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού.