Αποφασισμένοι είναι στην Δυτική Αχαΐα να φτάσουν το θέμα με τον καταυλισμό των ρομά στα Σαγέικα έως το τέρμα.

Πού είναι αυτό το τέρμα; Στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε, η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να έχει συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες με τον υπουργό.

Εκεί ο δήμαρχος, συνοδεία ενδεχομένως και κατοίκων της περιοχής, θα εκθέσει το όλο θέμα του καταυλισμού στον υπουργό, ζητώντας από την πολιτεία να πάρει μέτρα αφού η παραβατικότητα στην περιοχή έχει φτάσει το «κόκκινο».

Τα περιστατικά που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες φανερώνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Κλοπές, διαρρήξεις, βίαια επεισόδια που έχουν ταλαιπωρήσει τους κατοίκους του χωριού ανησυχώντας τους υπολοίπους στην ευρύτερη περιοχή.

Η παραβατικότητα, βλέπετε, εκτείνεται και σε όλα τα γύρω χωριά, με ορμητήριο τον καταυλισμό των ρομά.

Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς θα θέσει το ζήτημα και του υγειονομικού τομέα καθώς δεκάδες άνθρωποι που ζουν στον καταυλισμό διαβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το βασικό αίτημα του δημάρχου και των κατοίκων της περιοχής στη συνάντηση που θα επιδιώξει να έχει στην Αθήνα - πιθανότατα - με τον υπουργό θα είναι η δημιουργία στο χωριό των Σαγείκων ενός αστυνομικού τμήματος, με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα ελεγχθεί κάπως η παραβατικότητα.

«Δεν γίνεται σε μία περιοχή που εμφανίζει τον υψηλότερο ίσως δείκτη παραβατικότητας στο νομό να μην υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα» αναφέρει σχετικά στέλεχος της δημοτικής αρχής.

Το αστυνομικό τμήμα στα Σαγέικα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση της εγκληματικότητας που προέρχεται κυρίως από τον συγκεκριμένο καταυλισμό.