Στο προσκήνιο πρόκειται να επαναφέρει και πάλι η δημοτική αρχή το ζήτημα του αρχαιολογικού πάρκου και την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και η δήλωση που έκανε για το Αρχαιολογικό Μουσείο, έρχεται για να ταυτιστεί με το όραμα και το σχέδιο του δήμου για τον χώρο.

Η κ. Μενδώνη, κατά την επίσκεψη της στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο, τόνισε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο ως κτίριο είναι μοναδικό στο είδος του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουμε πολλά σύγχρονα αρχιτεκτονήματα σαν αυτό, όμως χάνεται από τον περιβάλλοντα χώρο του.

Με λίγα λόγια τόνισε ότι για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου χρειάζεται να δημιουργηθεί γύρω του ένας χώρος υψηλής πολιτιστικής αξίας.

Ως γνωστόν η δημοτική αρχή έχει προτείνει την ανταλλαγή του οικοπέδου που υπάρχει δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το οποίο ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ με ένα οικόπεδο ίδιας έκτασης κοντά στην έξοδο της Περιμετρικής την κυριότητα του οποίου έχει ο Δήμος.

Ωστόσο, διαφορετικά είναι τα σχέδια της Αστυνομίας και των συνδικαλιστών της που θέλουν να φτιάξουν το νέο διοικητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στον ιδιόκτητο χώρο, δίπλα από το μουσείο.

Μένει να δούμε την θέση που θα πάρουν για το όλο ζήτημα οι βουλευτές, η Περιφέρεια και οι υπόλοιποι φορείς.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τουριστικά το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο διαθέτει μοναδικά εκθέματα από διαφορετικές ιστορικές περιόδους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και να αυξήσουμε την προσέλευση των επισκεπτών σε αυτό, χρειάζεται να βρεθεί ένας τρόπος για να αξιοποιήσουμε τον περιβάλλοντα χώρο του.

Το είπε άλλωστε και η υπουργός. Διαφορετικά το Αρχαιολογικό Μουσείο δεν θα μπορέσει να προσφέρει στην πόλη τις τεράστιες δυνατότητες που έχει για την τουριστική της ανάπτυξη. Αυτή είναι η αλήθεια.