Κρατά γερά η Πάτρα και η Αχαΐα, σε ότι αφορά τα πιθανά εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, με τους επισκέπτες που έρχονται στην χώρα μας από το λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ 93 ακόμα δείγματα που είχαν παρθεί από αφιχθέντες στο νέο λιμάνι, βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό, ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται στους επιβάτες που φτάνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα από την Ιταλία.

Στο σύνολο τους τα δείγματα που έχουν παρθεί από το νέο λιμάνι της Πάτρας όλο αυτό το διάστημα που άνοιξε τις πύλες του στο επιβατικό κοινό υπολογίζονται ότι είναι πάνω από 800 με 900, ένας αριθμός που δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα.

Ο κορωνοϊός, σε ότι αφορά την περιοχή μας και γενικότερα την Δυτική Ελλάδα, παραμένει σε ύφεση, ενώ μέχρι ώρας δεν υπάρχουν στον ορίζοντα δείγματα που να δείχνουν ότι η εισαγωγή επισκεπτών από την Ιταλία, είναι απειλητική ως προς την πιθανή διασπορά του ιού. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται πέντε περιστατικά κορωνοϊού, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.