Πρόβλεψη για απώλεια ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχε κάνει ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, και τα στοιχεία του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας (IMSS) δείχνουν πως ήδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους χάθηκαν συνολικά 921.583 θέσεις απασχόλησης.

Μόνο τον Ιούνιο, χάθηκαν 83.311 θέσεις εργασίας, διευκρίνισε το IMSS σε έκθεσή του.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είχε εκτιμήσει πως η χώρα θα απολέσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας εξαιτίας της πανδημίας φέτος. Η κυβέρνησή του έχει καταρτίσει και εφαρμόζει σχέδιο για τη δημιουργία ως και 2 εκατομμυρίων νέων θέσεων απασχόλησης.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία εγγράφηκαν το ίδιο διάστημα στους καταλόγους του IMSS σχεδόν 19,5 εκατ. νέες θέσεις απασχόλησης, το 86,6% μόνιμες και το 13,4% προσωρινές, ανέφερε το ίδιο.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν την ημέρα που το Μεξικό μετατράπηκε στη χώρα όπου καταμετράται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, ξεπερνώντας την Ιταλία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 276 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.482 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.