Τιμητική διάκριση σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Κεφαλονιά για τον Πατρινο Αρχικελευστή του Λιμενικού Σώματος Αργύρη Παναγιωτόπουλο και τον Ανθ/ρχο Ανδρέα Σπετσέρη που τον Ιούλιο του 2019 έσωσαν την τελευταία στιγμή μια ηλικιωμένη κολυμβήτρια από βέβαιο πνιγμό στη Σάμη όπου υπηρετούν.

Οι δυο αξιωματικοί του λιμενικού σώματος, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού, έλαβαν από τον Λιμενάρχη Κεφαλονιάς το ναυτικό μετάλλιο Β' τάξεως.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο αξιωματικοί, κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους στο Λιμενικό Τμήμα Σάμης, είχαν επέμβει έγκαιρα ανασύροντας κολυμβήτρια που είχε χάσει τις αισθήσεις της και στην συνέχεια την επανέφεραν στην ζωή δίνοντας τις πρώτες βοήθειες.

Με την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό τους εκπλήρωσαν την σημαντικότερη αποστολή του Λιμενικού Σώματος πού είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

Δυστυχώς κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες συνάνθρωποι μας συνεχίζουν να χάνουν την ζωή τους από πνιγμό. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των άλλων, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών μας.

Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην πρόληψη και από το 2011 μέχρι σήμερα Αξιωματικοί του Λ.Σ. κάθε χρόνο ενημερώνουν στα σχολεία μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα.

Όπως επισημαίνει σε σχετική συγχαρητήρια ανακοίνωση η Ένωση προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης «κεντρικό σύνθημά μας και για φέτος το καλοκαίρι είναι : «Δεν φοβόμαστε τη θάλασσα, σεβόμαστε όμως απόλυτα τους κανόνες της, έτσι ώστε να κολυμπάμε με ασφάλεια».