Μόλις πέντε λεπτά από την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» μπορείς να συναντήσεις τον βοτανικό κήπο «Ζέλιος ΓΗ».

Ένας πανέμορφος χώρος γεμάτος εκπλήξεις και προκλήσεις βρίσκεται στην Γαβρολίμνη Ναυπακτίας στην θέση Αηδόνι ο χώρος αυτός έχει δημιουργηθεί από την οικογένεια Ζέλιου.

Στον Βοτανικό κήπο όπως είναι το όνομα του δεσπόζει ένα αντίγραφο του Λευκού Πύργου της Θεσαλονίκης το οποίο έχει κατασκευαστεί από μπουκάλια και έχει ύψος εννέα μέτρα.

Στον χώρο υλοποιούνται βιωματικές δράσεις σχετικά με την αγγειοπλαστική και την κατασκευή χυτών αντικειμένων αλουμινίου, από εξειδικευμένους τεχνίτες που γνωρίζουν  τα μυστικά της τέχνης.

Η επαφή των επισκεπτών με τη Γη γίνεται μέσω της δράσης του φυτέματος, με την κάθε εποχή και το κάθε είδος  φυτού να έχει τα δικά του μυστικά.  Οι βιωματικές δράσεις αφορούν μόνο ομαδικές επισκέψεις.

Σημείο έλξης για μικρούς και μεγάλους αποτελούν τα περίπου πενήντα ελάφια του κήπου. Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία της επίσκεψης είναι ξεχωριστή και μένει αξέχαστη στον επισκέπτη του βοτανικού κήπου «Ζέλιος ΓΗ».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο. 


Ο Λευκός Πύργος της Ναυπακτίας με μπουκάλια είναι στην Γαβρολίμνη.

Πηγή: nafpaktianews.gr